Stor guide: ALLT du behöver veta om lösnaglar

Hur tar man bort lösnaglar och hur sätter man dit dem? Proffset lär dig allt du behöver veta om lösnagelns A och O.

29 sep, 2022
4 likes

Häng med i de senaste nageltrenderna, testa en färgglad, fransk manikyr eller riktiga glamournaglar till festhelgen. Lösnaglar är vägen dit! Frågan är bara: Hur gör man egentligen och hur tar man av dem när man inte längre vill ha dem? Vi har tagit hjälp av en riktig nagelguru från Depend! Detta är din ultimata lösnagelguide.

Beatrice Gull, nagelspecialist på Depend.

Hitta rätt storlek

 

Beatrice Gull är ”gammal i gamet” som det så fint heter, och jobbar till vardags som nagelspecialist på Depend. Beatrice, ge oss dina bästa tips: Vad behöver man tänka på när man först funderar på att köpa lösnaglar?

 

– Det första du ska tänka på när du ska köpa lösnaglar är att ett färdigt paket består av 24 eller 36 naglar. Många tror då automatiskt att det räcker till två uppsättningar, MEN det gör det inte, säger Beatrice.

 

– Det är bara en uppsättning, men den kommer med flera av olika storlekar på naglarna för minst en storlek ska passa varje finger.

 

Okej, är det lätt att hitta rätt storlek då?

 

– Ja, hos Depend har vi delat upp våra lösnaglar i tre storlekskategorier. Det finns petit, medium och large. Du får ta en ordentlig titt på dina egna naglar först och utgå från dem när du väljer storlekskategori på kitet. Det finns även en guide på paketen man kan följa om man är osäker.

 

Smart!

 

– Visst! Ett tips är att välja ut alla lösnaglar först i rätt storlek och lägga fram dem, innan du börjar limma. Det är mycket lättare att prova ut alla storlekar innan du satt lim på dem och de råkar fastna.

Svårt att hitta rätt storlek? Ta en lite för stor nagel och fila till den!

Vad ska jag göra om jag inte hittar rätt storlek?

 

– Hittar du ingen nagel som passar kan du ta en lite för stor nagel och fila till den. Risken med att sätta på en för liten nagel är att det blir spänning i nageln, vilket kan göra ont efter ett tag. Välj därför hellre en för stor än en för liten nagel, understryker Beatrice.

 

Finns det något man kan göra med de naglar som blir över?

 

– Ja, om du till exempel råkar tappa någon efter ett tag så kan du sätta på en ny av de som är över. Och om du använder lösnaglar ofta, spara dem! Du kan säkert kombinera några av dem med nästa paket! Eller ge bort till en kompis som har mindre eller större naglar än du.

 

Preppa dina naglar

 

Innan man börjar limma på lösnaglarna, finns det något man behöver göra för att preppa de naturliga naglarna?

 

– Första steget är att få en ren snygg yta på din naturliga nagel. Då är det jätteviktigt att först göra rent med en nagelbandspeeling. Alla har gammal hud som brukar växa ut på nageln och sitter kvar längs med nagelbandet. Om du inte tar bort det får du ett litet mellanrum mellan nageln och lösnageln, som gör att din lösnagel kommer släppa mycket snabbare, säger Beatrice.

 

Härligt! Är det någon annan rengöring man behöver göra?

 

– Ja, såklart är det även jätteviktigt med en vanlig rengöring. Viktigt är att inte bara tvätta med tvål och vatten, för då får du fett kvar på nageln. Så använd gärna en nagellacksremover, som inte innehåller någon olja eller parfym, för att få det riktigt rent.

 

Applicera dina nya klor

 

Arbeta lungt och tålmodigt när du limmar på dina lösnaglar. Limmet tar en liten stund att torka.

Nu måste du berätta hur du bäst sätter på dem också!

 

– När du applicerar ska du alltid börja från nagelbanden och jobba dig utåt. Du tar lite lim på nageln och lite lim i lösnageln längst ned. Sedan håller du bakkanten på lösnageln nära nagelbanden och trycker ner lösnageln försiktigt över resten av nageln. Jobba lugnt och sakta så att limmet hinner fördela sig över hela nageln.

 

Okej! Hur viktigt är det att ha tålamod och inte stressa processen.

 

– Det är jätteviktigt så att du inte får några luftbubblor. Använd nästan hellre lite för mycket lim än för lite lim!

 

Ta bort dina lösnaglar

 

Sen kommer vi till det här kluriga som jag tror många funderar över – hur tar jag bort lösnaglar?

 

– För att få bort dina lösnaglar ska du använda en lösnagelremover. Den löser upp dina lösnaglar lager för lager så att du sedan bara kan skrapa bort resten av lösnageln. Därför kan du inte heller återanvända dina lösnaglar, eftersom de blir förstörda.

 

Finns det något jag INTE ska göra när jag tar bort mina lösnaglar?

 

Ja! Det här är SUPERVIKTIGT. Du får inte bita eller pilla bort dina lösnaglar! Det är aja baja! De sitter oftast stenhårt och börjar du bita eller pilla kan du få med dig översta lagret av nageln och orsaka en skada!

Om du satt dina lösnaglar rätt så sitter de som berget tills du tar bort dem!

Hjälp! Men hur länge sitter lösnaglar innan de ska bort?

 

– De sitter ungefär en till en och en halv vecka. Jag rekommenderar att du inte har dina lösnaglar längre än så. Om du tänker sätta på nya lösnaglar direkt är det också bra att vänta ett par dagar så att nageln hinner luftas mellan omgångarna.

 

Har något tips på vad man INTE ska göra med sina lösnaglar?

 

– Det många gör idag är att om man tappar en nagel så tar de lite lim och sätter på den igen. Men det är big no no! Jag brukar jämföra det lite som att sätta tillbaka ett gammalt plåster, det är lite ofräscht!

 

Olika sorters lösnaglar – vilken ska jag ha?

 

För vem passar lösnaglar extra bra för?

 

– Jag skulle säga så här: Vi har tre olika kategorier på våra nagelkit som passar för olika personer och tillfällen. Först har vi ett kit som heter Preglue som är förlimmade naglar. De tar fem minuter att sätta på, men sitter bara en till tre dagar. Du tar bort dem superlätt med varmt vatten. De är megaläckra och kommer i en mängd olika färger och variationer. Perfekta för att få snygga naglar över helgen!

 

Vilka fler kategorier finns det?

 

– Sedan har vi våra ”vanliga” lösnaglar för den tjejen som vill ha långa naglar, men kanske har svårt att få det själv. När du sätter på lösnaglar får du en skyddande yta som låter nageln under växa ifred, säger Beatrice och fortsätter:

 

– Tredje kitet är vårt Gelkit för den som vill göra gelnaglar hemma. En av våra absoluta bästsäljare! Det här kitet är för den som vill ha naglar som håller lite längre, och som gillar att pyssla. Det krävs både tid och tålamod att göra gelenaglar hemma.

 

What’s hot n’ what’s not

Att lacka sina lösnaglar själv blir allt mer poppis!

Vad är hett inom lösnagelbranschen nu?

 

– Det som är väldigt trendigt idag är att köpa ofärgade lösnaglar och lacka själv. Man vill kunna variera sina naglar mer än vad man kanske gjorde förr. Då var man nöjd med ett par röda naglar som höll i två veckor, säger Beatrice och skrattar. Hon fortsätter:

 

– Olika typer av fransk manikyr i olika färger och olika designer är också superpopulärt just nu. Det behöver liksom inte vara den där klassiska utan det kan vara sned eller en halv fransk manikyr till exempel. Man vill kunna variera och exprimentera!

 

Vad spännande! Vad gäller för färgval?

 

– Förr när hösten kom var det så självklart att vi skulle ha mörkrött lack, eller brunt eller andra mörka färger. Men trenden i år säger att vi ska ha FÄRG! Vi vågar mer och vi vill synas mer än vad vi gjorde förut. Orange är it-färgen!

 

Och vilken form är det som är mest poppis?

 

–  Alla ville ha square förut, men nu pratar vi mycket ovala naglar och Stiletto. Det är mandelformen som gäller just nu!  

29 sep, 2022
Av: Skönhetsredaktör Linn Eliasson

Your opinion on the article

4 likes

Reviews & comments

Write a comment

Be the first to give your opinion on the article

News and offers

Sign up to receive email and text updates and never miss out on our offers and special promotions again!

Follow us

Customer service

Our customer service is here for you. We can answer everything from how to pay to which shampoo is best for you. There are no stupid questions. You can reach us by e-mail: fraga@lyko.se

Information

Copyright 2023
Customer service
Customer service