Trendiga sommarfrisyrer 2022

Mittbena, flätor och 90-tal. Förbered dig för sommarens alla härligheter med den trendigaste looken. Vi guidar dig!

21 jun, 2022
Frisör, expert, rådgivare i Lykos kostnadsfria hårtest OCH hon har långt hår själv - Betina Olafsen! 

Betina Olafsen är frisör och jobbar på Lyko med vårt hårtest som är HELT gratis. Hon är också vår trendspanare, vårt slickade finger i luften, vårt öra mot rälsen! Vi hörde av oss till henne för att ta reda på vad som är hetare än hett i sommar (ja, förutom vädret så klart)!

 

Betina, hur ska vi styla håret i sommar?

– Enkelt! Det är bara att följa dessa ledord:

 

  1. Söta frisyrer
  2. Beach waves
  3. Härliga flätor
  4. VOLYM!

 

Wow! Bra lista! Vad skulle du säga är sommarens absolut trendigaste look?

Att skapa naturliga texturer i håret med hjälp av salt- eller sockerprodukter. Eller fläta håret närmast ansiktet i smala flätor och använd en massa av söta accessoarer till håret! Det kan inte gå fel!

Det känns som att 1990-talet och tidigt 2000-tal är trendigt igen. Hur märks detta på våra hår?


– Haha ja, det har ju vart trenden ett tag! Tänk ”Lizzie McGuire” (en Tv-serie med Hilary Duff reds. anm.) med härliga färger och färgglada håraccessoarer i form av typ fjärilar och blommor. Och naturliga texturer i håret! Perfekt!

 

Kort, mellan eller långt hår – vad gäller?

 

Vad gäller för korta hår i sommar?

Då är en tajt uppklippning eller en riktigt kort, slät frisyr med pyttelien lugg sååå cool! Det är bara SÅ fint och något som passar alla typer av hår och huvudformer. Gärna i en varmare nyans, tänk lite kopparfärgat eller chokladbrunt.

 


Vad är en läcker styling om du har mellanlångt hår?

Har du fördelen att ditt mellanlånga hår är en uppklippt ”lob”, alltså en lång bob, är det otroligt läckert att låta den vara helt naturlig och styla genom att bara dra fingrarna genom den. Du kan också jobba med långa, helt släta knutar i nacken, låga hästsvansar och ”spikey 90’s buns”, alltså en knut som det sticker ut hår ur på ett snyggt sätt. Med ett mellanlångt hår har du så många möjligheter till roliga frisyrer!


Och långt hår? Vad ska jag göra sommaren 2022?

Lek med den beachiga känslan som jag tycker är aktuell varje sommar! Lägg bara till några flätor så är du topptrendig! Det är superhett att jobba med texturen i ditt eget hår, oavsett om du har lockar, vågor eller helt rakt. Till sommaren känner jag också att den där solkyssta balayagen aldrig kan gå fel heller.Smarta saker att inhandla från Lyko

 

Vilka är de 5 härligaste hårprodukter som är perfekta nu för sommaren 2022?

 

  1. Små, genomskinliga gummisnoddar är SÅ smarta att ha att för att göra coola frisyrer med. De behövs alltid, vare sig det är att fästa flätor med eller sätta framhåret bakåt.

  2. Björks "Tämja" är också en produkt som förtjänar att lyftas fram, eftersom den är perfekt för att lugna ner frizz, samtidigt som den lägger ner babyhår och fulländar en snygg hårbulle!

  3. En stort fint hårspänne är också helt fantastisk i sommar. Gärna i en cool färg! Lika smart att ha på stranden för att sätta upp håret, eller användas som accessoar till en cool, ”spikey bun”.

  4. Texturspray är aldrig fel, och ”saltvattenhår” behöver inte bara komma från att ha badat i saltvatten. Superlätt att fejka! Även med sockerspray. Ett måste, helt enkelt!

  5. Sist men inte minst skulle jag rekommendera att använda en skimmerspray, alltså glans! Den ger verkligen det där lilla extra på alla frisyrer oavsett om det är beachwaves, en välkammad knut och på kort hår! Den passar till allt, och är fantastisk när den reflekteras i solljuset!

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar

Bli den første til å anmelde denne artikkelen

Nyheter og tilbud

Registrer deg for våre nyhetsbrev og SMS, så du ikke går glipp av noen tilbud eller kampanjer!

Følg oss

Kundeservice

Copyright 2022