Eyeliner för hooded eyes

Har du hooded eyes och får inte till din eyelinervinge? Lär dig av Lykos tutorial!

22 feb, 2022
15 liker

Har du, precis som vi, undrat hur man gör en eyeliner som inte ser böjd eller avhuggen ut? Svaret (och det enkla trickset) kan du lära dig här! Allt du behöver är en flytande eyeliner (eller penna), en spegel och lite tålamod.

 

Vad är hooded eyes?

Hooded eyes brukar man kalla ögon vars ögonlock helt eller delvis är täckta av huden ovanför ögonlocket. Det är en mycket vanlig ögonform. Vissa har fått hooded eyes med åldern, då huden förlorat sin elasticitet, men de flesta har det på grund av gamla hederliga gener. På vissa är den rörliga delen av ögonlocket helt täckt av huden ovanför, medan man på andra ser lite av ögonlocket när personen tittar rakt fram.

 

Ibland vet du kanske inte ens om att du har hooded eyes, förrän du försöker följa en makeuptutorial med någon med annan ögonform än du själv, och så blir resultatet inte alls som på personen i den tutorial du följt.  

 

STEG FÖR STEG: EYELINER FÖR HOODED EYES

 

Steg 1: Markera med en liten prick ungefär i mitten på ögat, eller precis ovanför pupillen.

 

Steg 2: Tänk dig att du skulle lägga en linjal under undre fransraden och vinkla den upp mot tinningen. Dra ett streck där. Ju längre streck, desto större och mer dramatisk vinge får du (Tips: Du kan lätt se hur du ska måla genom att ta valfri ögonskuggspensel eller annat tillhygge, lägga som nyss beskrivet och ”mäta” och kolla vinklar).

 

Steg 3: Dags att connect the dots. Och nu kommer vi till själva trickset! I stället för att blunda eller halvt stänga ögat ska du titta rakt fram, och dra en linje mellan änden på ditt vingstreck till pricken du gjorde i steg 1, SOM OM DU INTE HADE ETT VECK i ögonlocket. Det kan se lite skakigt ut, men vi fixar till det sedan!

 

Steg 4: Nu när du blundar ser det ut så här! Knasigt? Ja, men det syns inte när du har öppna ögon! Fyll i hålrummet som nu är mellan strecken.

 

Steg 5: Fyll i alltihopa med din eyeliner. Var noga och se till att det blir rakt och helt ifyllt utan vita fläckar. Råkar du måla utanför kan du lätt ta lite makeupremover på en tops och ta bort. 

 

Steg 6: Måla en tunn, tunn linje längs med fransraden längre in mot ögonvrån där du inte ännu målat något. Du kan med fördel strunta i sista millimeterna in mot ögonvrån om du har tätt sittande ögon eller små ögon (det gör att ögonen ser lite större ut och blicken mer öppen).

 

Steg 7: Ögonfransböjare, mascara, och du är klar! Ser du? Aldrig någonsin mer en sned eyeliner som inte passar dina vackra ögon!

 

Steg 8: Färdig look! Dags att ta dig an dagen (och ta många selfies).

 

 

22 feb, 2022
Av: Bella Säfvenberg

Gi din mening om artikkelen

15 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar

Bli den første til å anmelde denne artikkelen

Nyheter og tilbud

Registrer deg for våre nyhetsbrev og SMS, så du ikke går glipp av noen tilbud eller kampanjer!

Følg oss

Kundeservice

Copyright 2022