Lyko Privacyverklaring

Lyko Online AB maakt onderdeel uit van een internationale keten aan haar- en beauty specialisten die gepassioneerd zijn over beauty. We begrijpen het belang met betrekking tot het waarborgen van je persoonlijke privacy, en daarom hebben we in deze privacyverklaring ons beleid en activiteiten beschreven betreffende het verzamelen en gebruiken van je persoonsgegevens. Ook beschrijft deze verklaring je privacy rechten. We nemen je privacy uiterst serieus en zullen dus regelmatig deze privacyverklaring vernieuwen wanneer ons privacy beleid veranderd en/of wanneer we nieuwe activiteiten ondernemen.


Samenvatting


  • Deze website wordt beheerd door 'Lyko Online AB', registratienummer.: 556740-9502 ('Lyko', 'wij', 'we', 'ons/onze') een bedrijf onderhevig aan het Zweedse wetssysteem en waarvan de hoofdzetel van eerder genoemde onderneming gevestigd is in Äppelbovägen 60, 786 91 Vansbro, Sweden.
  • Via onze website is het mogelijk meer te leren over onze producten en diensten, aan te melden voor onze nieuwsbrief, informatie te verkrijgen over wat we bij Lyko precies doen en waar wij gepassioneerd in zijn. 
  • Het is mogelijk om grotendeels de website te betreden zonder het registreren van je persoonsgegevens bij Lyko. Echter gebruiken we wel cookies, wat ons informatie verschaft over jou als persoon. Je kan meer lezen over onze cookies in ons Cookie beleid Cookie Policy.
  • Bepaalde onderdelen van deze website vereisen dat je ons informatie verschaft over jezelf. Dit betreft bijvoorbeeld onze pagina voor het werven van nieuwe collega's, het moment dat je een sollicitatie aan ons toestuurt of wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Deze onderdelen van de website kunnen je vragen informatie te verschaffen zoals, maar niet gelimiteerd tot, je naam, e-mailadres en je woonadres.
  • Voor specifieke diensten, zoals 'Club Lyko', alsmede andere diensten beheert door gelieerde bedrijven, zoals de webwinkel die je kan bereiken via lyko.com/nl, zijn onderhevig aan de specifieke beleids- en privacymaatregelen van die specifieke dienst.
  • Wij maken onderdeel uit van een internationale groep van bedrijven en delen onze administratieve systemen. Hierdoor delen wij misschien gedeeltelijk of al je persoonsgegevens met gelieerde bedrijven voor administratieve doeleinden, of voor de legitieme bedrijfsdoeleinden die hieronder beschreven staan.
  • Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan alsjeblieft contact met ons op via privacy@lyko.com.
Volg de links hieronder voor meer informatie

Voor het laatst geüpdatet: 2022-06-03

Ga naar de verkorte versie | Ga naar de volledige versie


privacyverklaring volledige versie

Voor het laatst geüpdatet: 2022-06-03

Inhoudsopgave

  1. Introductie
  2. Onze principes
  3. Verzameling van persoonsgegevens
  4. Hoe en waarom we je persoonsgegevens gebruiken
  5. Werving
  6. Wanneer en hoe we informatie delen met derden
  7. Rechten van de betrokkene
  8. Beveiliging van je persoonsgegevens
  9. Gegevensopslag en behoud
  10. Uitzonderingen op de privacyverklaring
  11. Aanvullende diensten
  12. Veranderingen en updates aan de privacyverklaring
  13. Vragen, opmerkingen en klachten

AANPASSINGSGESCHIEDENIS

Ga naar de verkorte versie | Ga naar de volledige versie

 

---------------------------------------------------------------

Privacyverklaring

1. Introductie

Welkom bij lyko.com/nl! Lyko is een internationale keten van haar- en beautyspecialisten die gepassioneerd zijn over beauty! Deze website wordt beheerd door 'Lyko Online AB', registratienummer: 556740-9502 ('Lyko', 'wij/we', 'ons/onze') een bedrijf onderhevig aan het Zweedse wetssysteem en waarvan de hoofdzetel van eerder genoemde onderneming gevestigd is in Äppelbovägen 60, 786 91 Vansbro, Sweden. Deze privacyverklaring is toepasselijk op de website en diensten aangeboden door 'Lyko Online AB', registratienummer: 556740-9502, alsmede op Lyko's gelieerde bedrijven. Voor informatie over aan Lyko Group gelieerde bedrijven, bezoek alsjeblieft onze 'Aangesloten bedrijven' pagina.

Via onze website is het mogelijk meer te leren over onze producten en diensten, aan te melden voor onze nieuwsbrief, en is het mogelijk om informatie te verkrijgen over wat we bij Lyko precies doen en waar wij gepassioneerd in zijn. 

Deze privacyverklaring beschrijft ons beleid en activiteiten betreffende het verzamelen en gebruiken van je persoonsgegevens. Ook beschrijft deze verklaring je privacy rechten, voor wanneer je surft op onze website, of voor wanneer je bepaalde functies gebruikt op onze website. Let op dat sommige van onze sites links bevatten naar producten van derden, die mogelijk een ander beleid voeren betreffende het verwerken van je persoonsgegevens dan Lyko. Je informatie zal worden verwerkt conform het privacybeleid van deze derde partij op het moment dat je je persoonsgegevens invoert bij desbetreffende producten en diensten.

Let op: specifieke diensten, zoals 'Club Lyko' en diensten uitgevoerd door gelieerde bedrijven, zoals bijvoorbeeld de webwinkel die je kan bereiken via lyko.com/nl, zijn onderhevig aan de beleids- en privacymaatregelen van die specifieke dienst. 

We begrijpen en erkennen dat je privacy een continu verantwoordelijkheid is. Daarom zullen wij regelmatig onze privacyverklaring updaten wanneer ons privacy beleid veranderd en/of wanneer we nieuwe activiteiten ondernemen.

Samenvatting: deze privacyverklaring is van toepassing wanneer je lyko.com bezoekt.

2. Onze principes

We doen ons best om je privacy te beschermen door onze beveiligingstechnologie correct toe te passen. Dit betekent:

  • Dat we ervoor zorgen dat we de juiste beveiligingsmaatregelen aanhouden om jouw informatie te beschermen;
  • Dat we ervoor zorgen dat wanneer we een ander bedrijf inschakelen om ons een service te verlenen, zij de juiste beveiligingsmaatregelen toepassen om jouw privacy te waarborgen;
  • Wij respecteren je privacy. Je hoort enkel van ons marketing gerelateerde berichten te ontvangen. Dit kan plaatsvinden volgens de volgende communicatiemiddelen: e-mail, post, SMS of via telefoon. Enkel met jouw toestemming zal je marketing gerelateerde berichten ontvangen van andere organisaties die we met veel voorzorg hebben geselecteerd;
  • We zorgen ervoor dat het duidelijk aangegeven wordt wanneer je de keuze mag maken met betrekking tot het wel of niet ontvangen van marketing gerelateerde berichten. Je zal ten alle tijden hiervoor de optie hebben om je af te melden;
  • We verzamelen en gebruiken enkel persoonsgegevens van (website) bezoekers wanneer hier toestemming voor is gegeven of wanneer we een legitieme reden hebben vanuit een bedrijfsperspectief, zoals marketingdoeleinden;
  • We zorgen ervoor dat we duidelijk en transparant zijn met betrekking tot welke persoonsgegevens we verzamelen en op welke wijze we deze zullen gebruiken;
  • We zullen enkel persoonsgegevens gebruiken voor de doeleinden waarvoor het oorspronkelijk voor was verzameld en zullen ervoor zorgen dat het hierna veilig verwijderd wordt.

Indien wij of onze leveranciers informatie overdragen aan derden buiten de Europese Unie en de Europese Economische Area (EEA), dan wordt dit enkel gedaan met inachtneming van benodigde beschermingsmaatregelen zoals die omschreven staan in de wetgeving betreffende databescherming. Dit houdt bijvoorbeeld in dat wij in de overeenkomsten met onze verwerkers gebruik zullen maken van de standaard contractbepalingen die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd voor gegevensoverdracht naar derde landen (de zogenaamde "SCC's"). 

Samenvatting: wij respecteren je privacy en jouw persoonlijke informatie is veilig bij ons.

3. Verzameling van persoonsgegevens

3.1 Verzamelen van persoonsgegevens

Lyko verzamelt persoonsgegevens van de bezoeker van haar website. Wij verkopen geen persoonsgegevens aan derden en delen deze alleen aan derden die de levering van onze producten en diensten ondersteunen. Om hier meer over te lezen, zie Sectie 5. 

3.2 Persoonsgegevens die je met ons deelt

Door gebruik te maken van bepaalde functies van de website, deel je direct persoonsgegevens met ons. Bv.: als je een jaarlijks rapport aanvraagt of jezelf aanmeldt voor onze nieuwsbrief, vragen we om je e-mailadres. Als je bij ons solliciteert, vragen we om informatie zoals je naam, contactinformatie en in bepaalde situaties om je eerdere werkervaring en opleiding. 

3.2 Persoonsgegevens die we verzamelen wanneer je onze website bezoekt – gebruik van cookies

Wanneer je onze website bezoekt, verzamelen we bepaalde informatie van jou voor de doeleinden die in Sectie 4 beschreven staan.
Zoals veel andere websites, verzamelt Lyko.com automatisch bepaalde informatie en bewaart deze in logbestanden om statistieken te genereren en de activiteit op de website te meten. Deze informatie kan IP-adressen, web beacons, de regio of globale locatie van je computer of apparaat, browsertype, besturingssysteem en andere informatie over het gebruik van onze website, inclusief een geschiedenis van de pagina’s die je bezoekt, bevatten. Lees meer over het gebruik van cookies in onze Cookie Policy. 

3.4 Jouw correspondentie met Lyko

Als je met ons per e-mail, telefoon of een andere communicatievorm correspondeert, kunnen we deze correspondentie en de inhoud ervan (zoals naam, vraag, en alle andere persoonlijke identificeerbare informatie die je vrije tekstvorm verschaft, bewaren en gebruiken om je vraag je beantwoorden; je op de hoogte te houden; of om je klacht, vraag, verzoek, etc., vast te leggen. Als je wilt dat Lyko je persoonsgegevens ‘verwijdert’ of wilt dat we geen contact meer met je opnemen, kun je altijd contact opnemen met privacy@lyko.com.
NB: als je Lyko vraagt om geen contact meer met je op te nemen per e-mail op een bepaald e-mailadres, bewaren we een kopie van dat e-mailadres, zodat deze wordt toegevoegd aan de lijst van e-mailadressen waarmee Lyko geen contact opneemt, om zo aan je verzoek te voldoen.

3.5 Wat er gebeurt als geen informatie met ons deelt

Je kunt onze website gebruiken zonder persoonsgegevens met ons te delen. Echter zal het niet mogelijk zijn om een sollicitatie te versturen of jezelf aan te melden voor onze nieuwsbrieven als je geen essentiële informatie voor de uitvoering van de overeenkomst met Lyko deelt.
Je kunt ervoor kiezen om alleen de minimale hoeveelheid verplichte informatie in te vullen als je een bestelling bij ons plaatst. 

Samenvatting: je hoeft ons jouw gegevens niet te verstrekken als je alleen lyko.com wilt bezoeken.

4. Hoe en waarom we je persoonsgegevens gebruiken

4.1 We gebruiken jouw persoonsgegevens voor de onderstaande doeleinden:

4.2 Het beheren van inschrijvingen. Wanneer je jezelf aanmeldt voor onze nieuwsbrief of een rapport bestelt, vragen we je om je e-mailadres zodat we de diensten en producten waar je om gevraagd hebt kunnen leveren.

Rechtsgrondslag: Wij gebruiken je persoonlijke gegevens zoals nodig is om jouw abonnementen te beheren zoals door jou is verzocht (legitiem belang) en volgens de Zweedse Marketing Practices Act met betrekking tot toestemming van een alternatief gevestigde klantrelatie.

4.3 Het beheren van sollicitaties. Je kunt op onze website op specifieke vacatures solliciteren. Als je dit doet, hebben we bepaalde informatie van je nodig, zodat we je sollicitatie kunnen verwerken en zo nodig contact met je kunnen opnemen, en zodat we kunnen evalueren of je geschikt bent om voor Lyko te werken.

Rechtsgrondslag: wij gebruiken je persoonsgegevens zoals nodig is om het wervingsproces te beheren, wat gebaseerd is op ons rechtmatig belang, wettelijke verplichtingen en, indien van toepassing, jouw voorafgaande toestemming.

4.4 Statistieken, analyse en serviceverbetering. We verzamelen en bewaren IP-adressen, evenals apparaatlocatie, browsertype, besturingssysteem en andere gebruiksinformatie over het gebruik van onze website, om ons te helpen onze website beter op jouw behoeften af te stemmen. We kunnen je IP-adres ook gebruiken om problemen met onze server vast te stellen en onze website te beheren, trends te analyseren, bezoekersactiviteiten te volgen en demografische informatie te verzamelen die ons helpen om bezoekerspreferenties te identificeren. Voor statistische doeleinden bewaren we informatie over hoeveel individuele bezoekers onze website bezoeken, en hoe vaak deze individuele bezoekers onze website bezoeken. We verzamelen en bewaren deze informatie om de behoeftes en interesses van onze klanten beter te kunnen begrijpen. Voor meer informatie over het gebruik van cookies kun je onze Cookie Policy lezen.

Rechtsgrondslag: wij voeren deze verwerking uit omdat het noodzakelijk is voor ons gerechtvaardigd belang om onze diensten te verbeteren en ons bedrijf te ontwikkelen. Voor zover van toepassing, vertrouwen wij ook op jouw toestemming voor ons gebruik van cookies onder de richtlijnen van e-Privacy.

4.5 Het voorzien van relevante marketing bij het bezoeken van onze website. Wanneer je onze sites bezoekt, kunnen wij bepaalde cookies opslaan om zo jouw browsingvoorkeuren te analyseren, zodat wij je relevante marketing kunnen tonen wanneer je terugkomt op onze site. Dit betekent dat wij informatie opslaan over waar wij denken dat je in geïnteresseerd bent. Wij zullen dus de marketing die je te zien krijgt hierop afstemmen wanneer je onze website bezoekt. Voor meer informatie over welk type cookies wij precies gebruiken, welk type informatie zij verzamelen, waarom zij deze informatie verzamelen en hoe je cookies kunt beheren, inactiveren of verwijderen, verwijzen wij je naar onze Cookie Policy.

Rechtsgrondslag: Wij voeren deze verwerking uit voor zover dit noodzakelijk is voor ons gerechtvaardigd belang om onze bezoekers te begrijpen en hen gepersonaliseerde en relevante inhoud en aanbiedingen te doen. Voor zover van toepassing, vertrouwen wij ook op jojuw toestemming voor ons gebruik van cookies onder de e-Privacy richtlijn.

4.6 Jou voorzien van relevante marketing van onze filialen en zakelijke partners. Wij werken samen met onze gelieerde bedrijven en verschillende andere bedrijven die wij zorgvuldig hebben geselecteerd. Wanneer je ons jouw e-mailadres en/of jouw facturerings-/verzendadres verstrekt, dan kan je marketing ontvangen van onze gelieerde bedrijven en andere bedrijven waarin je geïnteresseerd zou kunnen zijn. Wij zullen ook jouw e-mailadres aan onze zakenpartner geven wanneer je een aankoop doet via onze website, om je te vragen jouw ervaring met ons te beoordelen. Je kunt er altijd voor kiezen om je uit te schrijven voor dergelijke berichten of e-mails, als je deze marketingberichten niet wenst te ontvangen. Wanneer je jezelf uitschrijft, dan moet je contact opnemen met de afzender in kwestie om je ook daadwerkelijk af te melden voor deze vorm van marketingcommunicatie.

Rechtsgrondslag: Wij voeren deze verwerking uit voor zover dit noodzakelijk is voor ons gerechtvaardigd belang om onze bezoekers te begrijpen en hen gepersonaliseerde en relevante inhoud en aanbiedingen te doen. Voor zover van toepassing, vertrouwen wij ook op jouw toestemming voor ons gebruik van cookies onder de e-Privacy richtlijn.

4.7 Beveiliging. We gebruiken bezoekersinformatie om onze producten, diensten en klanten te beveiligen, en om fraude te detecteren en te voorkomen, en om geschillen op te lossen, en om onze overeenkomsten te handhaven.

Rechtsgrondslag: Wij voeren deze verwerking uit omdat het noodzakelijk is voor ons gerechtvaardigd belang om onze systemen en diensten te beschermen.

4.8 Klantenservice/Communicatie met jou. Zoals in sectie 3 beschreven staat, wordt bepaalde informatie die jij met ons deelt wanneer je contact met ons opneemt opgeslagen en verwerkt om jouw aanvraag zo goed mogelijk te behandelen.

Rechtsgrondslag: Deze verwerking wordt uitgevoerd om te reageren op jouw verzoeken en om te voldoen aan onze contractuele en wettelijke verplichtingen.

4.9 Betalingsdiensten van derden. Als je ervoor kiest om je aankoop later te betalen via een factuur, dan zullen wij jouw persoonlijke gegevens gebruiken en overdragen aan de geselecteerde derde partij, in dit geval de betalingsdienstaanbieder. Het doel hiervan is om onze vordering over te dragen en voor ons om de aankoop met jou te voltooien. Houd er rekening mee dat de voorwaarden en het privacybeleid van dergelijke derde betalingsdienstaanbieders van toepassing zullen zijn op het gebruik van jouw persoonlijke gegevens voor de verwerking van jouw betaling.

Rechtsgrondslag: Deze verwerking wordt uitgevoerd om je te voorzien van de producten die je hebt gekocht en om ons contract met jou na te leven.

4.10 Overige doeleinden. 
Wanneer we van plan zijn om persoonlijke informatie op een andere manier te gebruiken dan in deze privacyverklaring beschreven staat, zullen we je op voorhand over of op het moment van dergelijk verwacht gebruik informeren, of zullen we je toestemming verkrijgen na een dergelijke verzameling, maar voordat we deze gebruiken. 

Samenvatting: Wij verwerken jouw gegevens alleen voor specifieke doeleinden, en wij hebben ten minste één rechtsgrondslag voor elke verwerking.

5. Werving

5.1 Lyko zal persoonsgegevens over je verzamelen op het moment dat je gebruik maakt van onze wervingsdiensten. We werken met een derde partij, 'Reachmee', voor onze wervingsactiviteiten. Reachmee beheert het wervingsportaal waarin je toegang hebt tot het toesturen, opslaan, veranderen en updaten van je persoonsgegevens via je kandidaat profiel.

5.2 Je kan dit wervingsportaal gebruiken voor:

  • Solliciteren voor een positie bij Lyko die op de website vermeld staan,
  • Het versturen van een open sollicitatie voor mogelijke toekomstige posities bij Lyko, en
  • Het aanmelden voor e-mailnotificaties betreffende beschikbare posities bij Lyko (je kan er altijd voor kiezen om het ontvangen van deze e-mails te annuleren via Instellingen in je account)
5.3 De informatie die we mogelijk verzamelen wanneer je onze wervingsdiensten gebruikt voor de bovengenoemde doelen betreft, bijvoorbeeld;
  • je CV, informatie over je (afgeronde/huidige) opleiding, werkervaring en referenties
  • je antwoorden op vragen in de psychologische bekwaamheidstesten,
  • en iedere andere vorm van informatie die mogelijk relevant is voor het evalueren of het werken bij Lyko past bij jou als persoon.
5.4 We zijn ook genoodzaakt om je contactinformatie te verzamelen om contact met je te kunnen opnemen, zoals je naam, adres en e-mailadres, en telefoonnummer. Gezamenlijk met onze wervingsdiensten zullen we ook aanvullende speciale categorieën van persoonsgegevens verzamelen om zodoende te voldoen aan onze wettelijke plichten of om werknemersvoordelen te verschaffen; we zullen je vragen om ons te verschaffen over het volgende, bijvoorbeeld, je geslacht, identiteit en leeftijd, als onderdeel van ons beleid om gelijkheid te promoten in de werkomgeving, zoals toegestaan of noodzakelijk volgens de wet.

5.5 Lyko gebruikt je persoonsgegevens om zo je kwaliteiten en ervaringen te koppelen aan een positie aangeboden in Lyko. De informatie wordt verwerkt door Reachmee en kan mogelijk ook worden doorgespeeld aan relevante wervingsmanagers en andere personen betrokken bij HR en het wervingsproces bij Lyko. Als je wordt uitgenodigd voor een interview, dan is het mogelijk dat Lyko verdere informatie over je verzamelt om zo te beoordelen of je geschikt bent voor de positie. Deze aanvullende informatie kan mogelijk informatie betreffen rondom je algehele gezondheid om zo bepaalde toeslagen alsmede een correcte werkomgeving te kunnen verschaffen voor specifieke kandidaten; ook zijn we mogelijk genoodzaakt de criminele achtergrond te controleren van bepaalde kandidaten, bijvoorbeeld betreffende bepaalde leidinggevende functies.

5.6 Deze persoonsgegevens verzamelen we via de volgende bronnen:

    • Direct via jou zelf
    • Via recruitment instanties
    • Via publieke online bronnen, e.g. LinkedIn, of
    • Via referenties of mondelijke gesprekken (bijvoorbeeld van je vorige werkgever).

5.7 Ookal zullen we je persoonsgegevens doorgeven van ons wervingsportaal naar onze interne HR systemen, deze privacyverklaring is niet van toepassing op een werknemersaanbod of contract tussen jou en Lyko als we je aannemen bij Lyko. Op het moment dat we je een werknemersaanbod doen, dan zullen we je aparte verdere informatie toesturen over hoe we omgaan met je persoonsgegevens.

Samenvatting: Wij respecteren je privacy wanneer je bij ons solliciteert.

6. Wanneer en hoe we informatie delen met derden

6.1 We delen je persoonsgegevens als dit noodzakelijk is voor het voltooien voor een dergelijke transactie, voor het opstellen van een dergelijk contract, of wanneer we redelijke zakelijke redenen hebben om dit te doen. Als je ervoor kiest om later per factuur te betalen, dan zullen wij je persoonlijke gegevens delen met onze externe betalingsdienstaanbieder.

6.2 Met het doel om je inschrijving te beheren, of het beheren van het functioneren van onze website, is het mogelijk dat we misschien je persoonsgegevens vrijgeven aan gelieerde bedrijven en service partners (bedrijven die zijn ingehuurd door Lyko met het doel klanten te assisteren, het beveiligen en waarborgen van onze systemen, of bij het assisteren van onze administratie betreffende de nieuwsbrief of rapporten) die zijn toevertrouwt door Lyko om jouw informatie te verwerken namens Lyko en in overeenstemming met onze instructies, deze privacyverklaring en andere gepaste maatregelen voor privacy en veiligheid.

6.3 We kunnen mogelijk je persoonsgegevens toevertrouwen aan derden als we voldoende redenen hebben te geloven dat toegang, gebruik, behoud of openbaarmaking van zulke informatie redelijkerwijs essentieel is voor:

      • het meewerken aan een gerechtelijk bevel, gouvernmenteel bevel of beslissing, of een andere wettelijke verplichting,
      • het afdwingen of toepassen van onze overeenkomsten,
      • het beheren en behouden van de veiligheid van onze producten, incluis het voorkomen of stoppen van een aanval op ons computer systeem of netwerk, en 
      • het beschermen van onze rechten, eigendom, of de veiligheid van Lyko, haar klanten, franchises, en anderen.
Houd er rekening mee dat de algemene voorwaarden en het privacybeleid van dergelijke externe dienstverleners van toepassing zijn betreffende het gebruik van jouw persoonlijke gegevens voor de verwerking van jouw verzoeken.

Samenvatting: Wij delen jouw gegevens indien noodzakelijk.

7. Rechten van de betrokkene

Algemene informatie

7.1 Lyko leeft de huidige wetgeving rondom databeveiliging van de Europese Unie na, die, wanneer toepasselijk, de volgende rechten omvatten:

      • Je bent vrij om toegang aan te vragen tot een rapport met betrekking tot de verwerking van je informatie (zoals aangegeven bij de wet), en je hebt recht op toegang tot een kopie van je persoonsgegevens, en ook heb je het recht om een correctie, en in sommige gevallen, verwijdering van je persoonsgegevens aan te vragen, 
      • Je hebt het recht om beperking van je persoonlijke informatie aan te vragen en bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens die gebaseerd is op onze legitieme interesses,
      • Je hebt het recht een klacht in te dienen bij een gegevensbeveiliging instantie. De Zweedse Databescherming Authoriteit (Zw. Integritetsskyddsmyndigheten) is de autoriteit in Zweden dat toezicht houdt over hoe wij als bedrijf de wetgeving omtrent databescherming naleven,
      • Als het verwerken van je persoonsgegevens gebaseerd is op jouw toestemming hiervoor, dan heb je het recht deze toestemming in te trekken voor toekomstige verwerking van je persoonsgegevens op ieder gegeven moment.
      • Je hebt het recht om ons te vragen een andere organisatie toegang te verlenen tot het verwerken van je persoonsgegevens dat verantwoordelijk is voor het verwerken van je persoonsgegevens in de gevallen waar ons recht tot het verwerken van je persoonsgegevens is gebaseerd op jouw toestemming of op een overeenstemming met jou persoonlijk.
7.2 Je hebt gepaste toegang tot je persoonlijke informatie zonder enige extra kosten als je dit aanvraagt via privacy@lyko.com. Als we niet meteen in staat zijn om je deze informatie te verschaffen, dan zullen we je een exacte datum aangeven wanneer deze informatie aan je verschaft zal worden. Als je aanvraag tot toegang tot je informatie is geweigerd, dan zullen we uitleggen waarom dit zich heeft voorgedaan.

7.3 We zullen je persoonsgegevens verwerken in samenwerking met onze gelieerde bedrijven om je zo bepaalde functies op onze websites te kunnen aanbieden, om onze zaken te bedrijven, om onze contractuele en wettelijke verplichtingen na te komen, om onze klanten en systemen te beschermen of om te voldoen aan onze legitieme interesses die gedetailleerd beschreven staan in de secties 'Hoe en waarom we je persoonsgegevens gebruiken' en 'Wanneer en hoe we informatie delen met derden'. Op het moment dat we persoonsgegevens verplaatsen van de Europese Unie, dan baseren we dit op een aantal legale mechanismen, zoals beschreven in de sectie 'Gegevensopslag en behoud'.

7.4 In hoeverre gebruiken we geautomatiseerde individuele besluitmaking (incluis profilering)?

In de regel maken we geen beslissingen gebaseerd op automatische verwerking en profilering dat gerechtelijk effect heeft voor je zoals beschreven in Artikel 22 GDPR. Als we in de toekomst zulke procedures zouden gebruiken, dan zullen wij ieder persoon waar dit betrekking op heeft individueel informeren en je toestemming vragen voor dergelijk gebruik van je persoonsgegevens, tot hoeverre dit noodzakelijk is volgens de wet.

7.5 Informatie over je recht om bezwaar in te dienen onder artikel 21 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

1. Je recht bezwaar in te dienen met betrekking tot de verwerking van informatie gebaseerd op onze legitieme interesses.
Je hebt het recht bezwaar in te dienen, gerelateerd aan jouw specifieke situatie, op ieder gegeven moment tegen de verwerking van je persoonsgegevens dat gebaseerd is op artikel 6 (1) f) AVG (verwerking van informatie met als doel het beschermen van legitieme interesses); dit omvat iedere vorm van profilering gebaseerd op de voorschriften van artikel 4 (4) AVG. Als je een bezwaar indient, dan zullen wij je persoonsgegevens niet meer verwerken, tenzij we overtuigende redenen kunnen vormen voor het verwerken van deze informatie die jouw belangen, rechten en vrijheid overstemmen, of als de verwerking van deze informatie nodig is voor het totstandbrengen, uitoefenen of beschermen van wettelijke claims.

Als je weigert reclame te ontvangen gebaseerd op jouw interesses, dan betekent dit niet dat je geen reclame of advertenties op onze websites zult zien die niet bij jou en je interesses passen. Zie voor meer informatie de sectie 'Rechten van de betrokkene'.

2. Het recht tot het indienen van een bezwaar tegen de verwerking van informatie voor marketingdoeleinden
In bepaalde gevallen verwerken je persoonsgegevens voor directe marketingdoeleinden. Je hebt het recht bezwaar hiertegen in te dienen op ieder gegeven moment voor dergelijke marketingdoeleinden. Dit omvat ook profilering in de mate waarin het gerelateerd is tot zulke directe marketing. Als je een bezwaar indient tegen de verwerking van je persoonsgegevens betreffende zulke directe marketing doeleinden, dan zullen wij stoppen met het verwerken van je persoonsgegevens voor zulke doeleinden. Er zijn geen formele vereisten verbonden aan het indienen van zo een bezwaar; indien mogelijk kan het bezwaar ingediend worden via fraga@lyko.se of privacy@lyko.com.

7.6 Let op: als je Lyko vraagt om geen contact meer met je op te nemen per e-mail op een bepaald e-mailadres, bewaren we een kopie van dat e-mailadres, zodat deze wordt toegevoegd aan de lijst van e-mailadressen waarmee Lyko geen contact opneemt, om zo aan je verzoek te voldoen.

Samenvatting: Wij respecteren jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens.


8. Beveiliging van je persoonsgegevens

8.1 Om de privacy van de gegevens en persoonlijk identificeerbare informatie die jij in onze website invoert te beveiligen, houden wij fysieke, technische en administratieve veiligheidsnetten in stand. We updaten en testen onze beveiligingstechnologie regelmatig. 

8.2 We beperken de toegang tot jouw persoonsgegevens tot de medewerkers die deze informatie nodig hebben om diensten voor jou te leveren of om ons systeem te beheren. We scholen onze medewerkers over het belang van vertrouwelijkheid, privacy en beveiliging. 

8.3 We zijn toegewijd aan het treffen van disciplinaire maatregelen om de verantwoordelijkheden van onze medewerkers met betrekking tot privacy te handhaven.

Samenvatting: jouw persoonlijke informatie is veilig bij ons.

9. Gegevensopslag en behoud

9.1 Door Lyko gehanteerde persoonsgegevens worden opgeslagen en verwerkt in de regio waar je woont, in Zweden, of in andere Europese landen waar Lyko, haar partners, dochterondernemingen, gelieerde ondernemingen of leveranciers actief zijn. We ondernemen stappen om zeker te stellen dat de informatie die we overeenkomstig deze privacyovereenkomst verzamelen, wordt verzameld overeenkomstig de bepalingen van deze overeenkomst en overeenkomstig de betreffende wetten waar deze informatie beschikbaar is.

9.2 Als we deze persoonsgegevens naar derde landen, d.w.z. landen buiten de EU/EER, overdragen, gaan we overeenkomsten aan en treffen we andere maatregelen overeenkomstig de wettelijke vereisten.

9.3 Lyko bewaart persoonsgegevens zolang dit noodzakelijk is.

9.4 De criteria die bepalen hoelang wij jouw gegevens bewaren kunnen zijn:

  • Hoelang hebben wij de persoonsgegevens nodig om jou in de functies van onze website te voorzien? 

    Dit omvat o.a. het onderhouden en verbeteren van de website, het onderhouden van jouw aanmeldingen of andere overeenkomsten die wij met jou hebben, het beveiligen van onze systemen, en het beheren van de noodzakelijke bedrijfs- en boekhoudkundige informatie. Dit is het algemene principe dat aan de berekening van de bewaartijd ten grondslag ligt.

  • Zijn de persoonsgegevens gevoelig? 
    In dat geval is de bewaartijd doorgaans korter.

  • Heb jij, als betrokkene, toestemming gegeven voor een langere bewaartijd? 
    In zulke gevallen bewaren de informatie langer, met jouw toestemming.

  • Hebben we wettelijke, contractuele of andere gelijksoortige verplichtingen om de gegevens te bewaren? 
    Voorbeelden hiervan omvatten mogelijk verplichte wettelijke voorschriften over het bewaren van informatie, zoals voor boekhoudkundige redenen, orders van de regering om gegevens op te slaan die relevant zijn voor onderzoeken, of gegevens die bewaard moeten worden om een mogelijk conflict op te lossen.
9.5 Voor meer informatie over waar en hoe lang je persoonsgegevens bewaard worden, en voor meer informatie over je recht op gegevenswissing en overdraagbaarheid kun je contact op nemen met het privacyteam van Lyko op privacy@lyko.com.

Samenvatting: Wij bewaren jouw gegevens slechts zo lang als nodig is, met in acht neming het doel waarvoor ze zijn verzameld.

10. Uitzonderingen op de privacyverklaring

10.1 Geaggregeerde data 

Geaggregeerde data wordt verzameld en verwerkt om gebruikersactiviteiten te controleren en te evalueren op de website. Dit betekent dat informatie over je activiteiten op onze website wordt verzameld en dan anoniem wordt gemaakt op zo een manier dat we de ontvangen informatie niet langer kunnen linken aan jou als individu. We gebruiken deze anonieme informatie betreffende hoe onze gebruikers onze website en diensten gebruiken voor statistieken, verbetering van onze klantenservice en productontwikkeling. Deze data is compleet anoniem en hieruit kunnen geen persoonsgegevens worden afgeleid. Hierdoor kan het voorkomen dat deze informatie langer wordt bewaard dan je persoonsgegevens.

Anonimisering betekent dat gegevens, van origine gelinkt aan een bepaald individu, is losgekoppeld van alles waardoor een bepaald individu kan worden afgeleid uit deze gegevens, nu of in de toekomst. Deze depersonalisering van gegevens is een stap verder dan het proces van pseudonimisering, het verzwijgen van gedeeltelijk informatie, om het zo moeilijker te maken welk individu bepaalde gegevens gebruikt. 

10.2 Links verwijzend naar derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op de persoonsgegevens die je verstrekt aan een andere gebruiker via de website of via andere middelen. Links naar derde partijen waarop je klikt via onze website zijn mogelijk onderhevig aan de privacyverklaring, voorwaarden en regels van deze partijen. Lees ook de privacyverklaring van de respectievelijke partijen door als je op hun links klikt, zodat je correct geïnformeerd bent over de verwerking van je persoonsgegevens.

10.3 Kinderen

Lyko verzamelt niet bewust de persoonsgegevens van kinderen jonger dan dertien jaar (13). Als je jonger dan dertien jaar bent (13), geef dan alsjeblieft geen enkele vorm van persoonlijke gegevens door via onze website. We bemoedigen ouders en wettelijke verzorgers toezicht te houden op het internetgebruik van hun kinderen en ze te informeren nooit persoonsgegevens aan te leveren via de website zonder de toezegging van een ouder/wettelijke verzorger. Als je redenen hebt te geloven dat een kind onder de leeftijd van 13 persoonsgegevens heeft verstrekt via onze website, e-mail ons dan via [privacy@lyko.com], en we streven ernaar deze informatie te verwijderen van onze database. 

Samenvatting: deze privacyverklaring is niet van toepassing op geaggregeerde, geanonimiseerde gegevens. Ze is evenmin van toepassing op links van derden. Lyko probeert geen persoonsgegevens van kinderen te verwerken.

11. Aanvullende diensten


11.1 Betalingsdienstaanbieders

Wij bieden je extra betalingsmogelijkheden aan via een betaaldienst van derden. Je kunt deze betaalmethode gebruiken wanneer je online producten koopt. Wij verzamelen jouw persoonlijke gegevens voor het overdragen van onze betalingsincasso aan deze derde partij, in dit geval de betalingsdienstaanbieder. Wij verzamelen jouw persoonlijke gegevens zoals naam, e-mail, telefoonnummer, adres, sofi-nummer en informatie over jouw bestelling. Onze rechtsgrondslag voor het verzamelen van jouw persoonsgegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een contract.

Via de externe betalingsdienstaanbieder kun je later per factuur betalen. De externe betalingsdienstaanbieder biedt je de mogelijkheid om binnen een bepaald aantal dagen te betalen, of om jouw betaling te splitsen.

Klarna Bank AB is een Payment Service Provider (betalingsdienstaanbieder), die je als betaalmethode kunt kiezen wanneer je een aankoop bij ons doet. Als je Klarna als betaalmethode kiest, dan geven wij persoonlijke gegevens door die nodig zijn voor de uitvoering van jouw bestelling, zoals naam, e-mail, telefoonnummer, adres, sofi-nummer en informatie over jouw bestelling. Onze rechtsgrondslag voor het verzamelen van uw persoonlijke gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een contract. Voor de volledige voorwaarden kun je terecht op hun website - klarna.com. Bekijk Klarna's privacybeleid hier.

PayPal is een Payment Service Provider (betalingsdienstaanbieder), die je kunt kiezen als betaalmethode wanneer je een aankoop bij ons doet. Als je PayPal als betaalmethode kiest, dan geven wij persoonlijke gegevens door die nodig zijn voor de uitvoering van uw bestelling, zoals naam, e-mail, telefoonnummer, adres, sofi-nummer en informatie over jouw bestelling. Onze rechtsgrondslag voor het verzamelen van jouw persoonlijke gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een contract. Voor de volledige voorwaarden kun je terecht op hun website - paypal.com. Bekijk het privacy beleid van PayPal hier.

11.2 Trustpilot

Wanneer je een aankoop bij ons doet, dan delen wij jouw e-mailadres met Trustpilot. Trustpilot vraagt om jouw beoordeling van jouw recente ervaring met Lyko en de producten die je hebt gekocht. Dit zal zichtbaar zijn op onze website. Je kunt ervoor kiezen om je ervaring met Lyko te beoordelen via Trustpilot. Ons doel is om klantreferenties en beoordelingen van je ervaring met ons en onze producten te ontvangen, en om zodoende onze diensten en processen te verbeteren. Wij verwerken de persoonsgegevens die nodig zijn om onze diensten te verbeteren, zodat wij diensten van hoge kwaliteit aan onze klanten kunnen leveren, wat een legitiem belang van ons is.

11.3 Trusted Shops

Wanneer je een aankoop bij ons doet, dan bieden wij je de mogelijkheid om jouw zending via Trusted Shops te verzekeren. We zullen in dat geval jouw e-mailadres, bestelwaarde, munteenheid, betaalmethode en geschatte leverdatum delen met Trusted Shops. Trusted Shops zal je vragen om een beoordeling te geven van je recente ervaring met Lyko. Je kunt ervoor kiezen om je ervaring met Lyko te beoordelen via Trusted Shops. Ons doel is om klantreferenties en beoordelingen van jouw ervaring met ons te ontvangen, zodat we onze diensten en processen kunnen verbeteren. Wij verwerken de persoonsgegevens die nodig zijn om onze diensten te verbeteren, zodat wij diensten van hoge kwaliteit aan onze klanten kunnen leveren, wat een legitiem belang van ons is.

11.4 Kieskeurig

Wanneer je een aankoop bij ons doet, bieden wij je de mogelijkheid om ons een beoordeling te geven via Kieskeurig. Wij delen geen persoonlijke informatie met Kieskeurig als je ervoor kiest om Lyko te beoordelen via Kieskeurig. Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij je naar de privacyverklaring van Kieskeurig.

12. Veranderingen en updates aan de privacyverklaring

12.1 Om de terugkoppeling van klanten en aanpassingen in onze diensten te weerspiegelen, komt het voor dat we periodiek onze privacyverklaring aanpassen. De datum waarop deze verklaring voor het laatst is geüpdatet staat genoteerd aan het begin van de verklaring en en de veranderingen staan beschreven in de 'aanpassingsgeschiedenis' sectie van deze verklaring. Als er grote veranderingen in de privacyverklaring of de manier waarop Lyko je persoonsgegevens verwerkt worden doorgevoerd, dan zul je een notificatie ontvangen via de website of e-mail voordat deze veranderingen van kracht gaan, in de mate dat nodig is volgens de wet. Lees deze privacyverklaring zo nu en dan door om je geïnformeerd te houden over hoe Lyko je persoonsgegevens en privacy beschermt.

Samenvatting: Wij zullen deze privacyverklaring bijwerken wanneer wij de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken, bijwerken.

13. Vragen, opmerkingen en klachten

De verantwoordelijkheid voor klanten en gebruikers ligt bij:

Lyko Online AB
reg. no. 556740-9502
Äppelbovägen 60
SE- 786 91 Vansbro
Zweden
+46 281-714 90 
privacy@lyko.com

 

Om vragen of opmerkingen aan ons toe te sturen betreffende onze privacyverklaring en onze beveiligingsactiviteiten, neem alsjeblieft contact op met onze privacy team via:

privacy@lyko.com

Het is ook mogelijk contact op te nemen met onze gegevensbeveiliging collega's via:

Sharp Cookie Advisors AB
advocaat-generaal: Mrs. Sofia Edvardsen

P.O. Box 45411,
SE-104 31 Stockholm, Zweden

dpo@lyko.com
+46 281-714 90 

------------------------

Ga naar de verkorte versie | Ga naar de volledige versie

 

 

AANPASSINGSGESCHIEDENIS

 

Mei 2018: Door een nieuwe toevoeging aan De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) op mei 25, 2018, zijn er toelichtingen op hoe we persoonsgegevens verwerken doorgevoerd in onze privacyverklaring. De vernieuwde privacyverklaring zal automatisch van kracht zijn voor alle bestaande klanten en bezoekers van de website op mei 25, 2018. Je gebruik van onze diensten vanaf deze eerder genoemde datum vallen onder deze nieuwe privacyverklaring. De verklaring is ook vernieuwd met het doel om preciezer, duidelijker en makkelijker te begrijpen te zijn.

Juni 2018: Updates zijn doorgevoerd met betrekking tot het wervingsproces. Je gebruik van onze diensten vanaf deze datum vallen onder deze nieuwe privacyverklaring.

oktober 2020: Deze privacyverklaring is herzien om beknopter, duidelijker en gemakkelijker te begrijpen te zijn. Jouw voortgezet gebruik van onze diensten vanaf die datum zal onderworpen zijn aan de nieuwe privacyverklaring.

November 2021: Deze privacyverklaring is bijgewerkt na de invoering van nieuwe marketingprocessen en betalingsdienstaanbieders.

Juni 2022: De privacyverklaring is bijgewerkt met informatie over de mogelijkheid om Kieskeurig te gebruiken om Lyko te beoordelen.

Nieuws en aanbiedingen

Meld je aan om onze e-mails en sms'jes te ontvangen en mis nooit meer onze aanbiedingen en promoties!

* Verplicht veld.

Volg ons

Klantenservice

Onze klantenservice staat voor je klaar. We kunnen létterlijk al je vragen beantwoorden van hoe je precies een betaling kan voltooien tot aan welke shampoo het beste bij je past. Er zijn geen domme vragen. 

OPENINGSTIJDEN:

Chat
Ma - Vr: 09:00 - 16:00
Pauze: 12.00 - 13.00 

E-mail: 
klantenservice@lyko.com 

Informatie

        
Copyright 2022
Klantenservice