Club Lyko Privacybeleid

Club Lyko Privacybeleid

Samenvatting 

  • Dit privacybeleid licht toe hoe wij, Lyko Online AB, organisatienummer: 556740-9502, adres: Äppelbovägen 60, 786 91 Vansbro, Zweden, je persoonsgegevens gebruiken en wanneer wij (a) algemene en persoonlijke aanbiedingen naar je toesturen op het moment dat je ingeschreven staat als member van ons loyaliteitsprogramma genaamd 'Club Lyko' en (b) transacties uitvoeren in overeenstemming met onze algemene voorwaarden.
  • Als lid van Club Lyko ontvang je toegang tot algemene aanbiedingen voor members, een systeem dat je nog meer ledenvoordeel verschaft, en persoonlijke aanbiedingen aangepast aan je persoonlijke aankoopgedrag, interesses en voorkeuren.
  • Ons loyaliteitsprogramma is beschikbaar voor iedereen ouder dan 18 jaar. Als je jonger bent dan 18 jaar, dan wordt je gelimiteerd tot enkel het gebruik van diensten omtrent het loyaliteitsprogramma onder het toezicht van een ouder of wettelijk verzorger.
  • Aangezien Lyko onderdeel is van een internationale groep van bedrijven die bepaalde administratieve systemen delen, kan het voorkomen dat we je persoonsgegevens voor administratieve doeleinden met deze ondersteunende bedrijven delen.
  • Als je een vraag hebt over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens, neem dan alsjeblieft contact op met privacy@lyko.com

Laatst aangepast: 17-06-2022


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Club LYKO Privacy Policy volledige tekst

Laatst aangepast: 17-06-2022

 Inhoud

  1. Introductie
  2. Onze principes
  3. Verzameling van persoonlijke gegevens
  4. Hoe en waarom we je persoonlijke gegevens gebruiken
  5. Wanneer en hoe we informatie met anderen delen
  6. Rechten van de betrokkene
  7. Beveiliging van je persoonlijke gegevens
  8. Bewaartermijn van persoonsgegevens
  9. Uitzonderingen
  10. Veranderingen en updates aan deze privacyverklaring
  11. Vragen, opmerkingen en klachten
  12. Aanvullende diensten
  13. Andere diensten

 Aanpassingsgeschiedenis


-----------------------------------------------------------------------------------------------

  1. Introductie

Lyko Online AB, organisatienummer: 556740-9502, te Äppelbovägen 60, 786 91 Vansbro, e-mailadres: fraga@lyko.com (”Lyko”) verschaft de website lyko.com, of het domein zoals we dat toewijzen, waar je onze producten kan aanschaffen in onze webwinkel in overeenstemming met onze algemene voorwaarden en waar je een member kan worden van ons loyaliteitsprogramma ("Services").
 

Engelstalig: customersupport@lyko.com

 

Duitsland: kundenservice@lyko.com

 

Nederland: klantenservice@lyko.com

 

Polen: obslugaklienta@lyko.com

 

Lyko kent algemene en persoonlijke aanbiedingen toe aan members op geselecteerde producten, alsmede bieden we de mogelijkheid aan toegang te verkrijgen tot kortingen voor de individuen die geregistreerd staan als member van Club Lyko.

Dit privacy- en persoonsgegevensbeleid (het 'beleid') licht toe hoe Lyko omgaat met de persoonsgegevens van klanten bij het kopen van producten via lyko.com, en de persoonsgegevens van onze Club Lyko members bij het gebruiken van ons loyaliteitsprogramma, alsmede hun rechten betreffende hun persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Dit beleid is derhalve gericht op de members van Club Lyko en op diegenen die producten en diensten aanschaffen via Lyko.com.

Wij van Lyko zijn ons ervan bewust dat jouw privacy en persoonsgegevens een permanente verantwoordelijkheid zijn, en derhalve zal dit beleid worden vernieuwd op het moment dat onze omgang met je persoonlijke informatie verandert. Je wordt over deze veranderingen geïnformeerd via een publicatie op onze website, e-mail of via SMS.

  1. Onze principes

We zullen ons best doen om je integriteit te beschermen door het gebruik van geschikte beveiligingstechnologieën. Dit betekent:

  • Dat we ervoor zorgen dat we de juiste beveiligingsmaatregelen treffen om jouw informatie te beschermen;
  • Dat we ervoor zorgen dat wanneer we een ander bedrijf betrekken om ons een service te verlenen, zij de juiste beveiligingsmaatregelen toepassen om jouw privacy te waarborgen;
  • Wij respecteren je privacy. Je hoort enkel van ons marketinggerelateerde berichten te ontvangen. Hieronder valt: e-mail, post, SMS of telefoon. Enkel als je akkoord hebt gegeven op deze optie, ontvang je marketinggerelateerde berichten van andere organisaties die we met veel voorzorg hebben geselecteerd;
  • We zorgen ervoor dat het duidelijk aangegeven wordt wanneer je de keuze mag maken met betrekking tot het wel of niet ontvangen van marketinggerelateerde berichten. Je zal ten alle tijden hiervoor de optie hebben om je af te melden;
  • We verzamelen en gebruiken enkel persoonsgegevens van (website)bezoekers wanneer hier toestemming voor is gegeven of wanneer we een legitieme reden hebben vanuit het bedrijfsperspectief, zoals marketingdoeleinden;
  • We zorgen ervoor dat we duidelijk en transparant zijn met betrekking tot welke persoonsgegevens we verzamelen en op welke wijze we deze zullen gebruiken;
  • We zullen enkel persoonsgegevens gebruiken voor de doeleinden waarvoor deze oorspronkelijk voor waren verzameld en zullen ervoor zorgen dat het hierna veilig verwijderd wordt.

Als onze partners of wijzelf dergelijke informatie verplaatsen naar gebieden buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte (EER), dan wordt dit alleen gedaan wanneer correcte beveiligingsmaatregelen in acht zijn genomen.

  1. Persoonsgegevens die we verzamelen

Introductie 

Lyko verzamelt persoonlijke informatie van je wanneer je onze diensten gebruikt. Deze persoonlijke informatie kan worden onderverdeeld in twee categorieën; persoonlijke informatie die je ons verstrekt, en persoonlijke informatie die voor ons beschikbaar wordt wanneer je onze diensten gebruikt.

Wij verkopen jouw persoonlijke informatie aan niemand door en delen deze alleen met onze servicepartners die ons helpen onze diensten aan jou te verlenen. Met jouw toestemming kunnen wij je persoonlijke informatie delen met derden voor marketingdoeleinden wanneer je winkelt in onze online winkel. Lees meer hierover in sectie 5.

Persoonsgegevens die je met ons deelt

Wanneer je een account aanmaakt, zullen we je vragen om ons een e-mailadres te verschaffen. Voor het plaatsen van een aankoop is het ook noodzakelijk ons je naam, adres en telefoonnummer te verschaffen. Deze informatie is voor ons noodzakelijk te ontvangen, zodat we je de gekochte producten kunnen toesturen en je informatie kunnen verschaffen over je bestellingen. Als je betaalt via factuur of eerst gedeeltelijk betaalt, dan zullen we ook om je BSN-nummer vragen. 
 

Persoonsgegevens die we verzamelen wanneer je onze website bezoekt of gebruikt maakt van onze diensten

Wanneer je inlogt in je account op lyko.com/nl, zal het mogelijk zijn voor Lyko om toegang te verkrijgen tot je voorkeuren en je activiteitsgeschiedenis in Club Lyko. We zijn in staat te zien welke producten en diensten je interesseren, wat voor type producten je koopt, en ook welke producten je in je winkelmand plaatst en later weer verwijderd. Deze informatie slaan we op en gebruiken we voor de doeleinden genoemd in Sectie 4. Op het moment dat je als gast, en niet als member zijnde, een aankoop doet op onze website, dan verkrijgen wij toegang tot je koopgedrag op onze website.

 Je communicatie met Lyko

Als je communiceert met Lyko via e-mail, post, of iedere andere vorm van communicatie, dan is het mogelijk dat we deze correspondentie(s) opslaan, alsmede je persoonlijke informatie (zoals je naam, e-mailadres, contactinformatie, en alle persoonlijke informatie die je verschaft in je bericht aan ons), en deze informatie gebruiken om je te beantwoorden en/of te assisteren.

Als je geen informatie met ons wilt delen

De verwerking van je persoonsgegevens zoals beschreven in dit privacybeleid is een vereiste voor als je member wil worden van Club Lyko, en/of voor als je een aankoop bij ons wilt doen. Als je deze informatie niet met ons deelt, dan is het niet mogelijk om een member te worden van ons klantensysteem, alsmede om aanbiedingen en kortingen te ontvangen, ongeacht of je de algemene voorwaarden accepteert of niet. Daarbij is het onmogelijk een aankoop te doen op onze website zonder bepaalde persoonsgegevens in te voeren om zo de aankoop te voltooien.

 

  1. Hoe en waarom we je persoonsgegevens gebruiken

We gebruiken de informatie die we verzamelen van onze klanten en gebruikers voor de volgende vier voornaamste redenen:

  • Om onze zakelijke activiteiten uit te voeren en om de producten en diensten die wij bezitten te kunnen aanbieden (alsmede het verbeteren en aanpassen van deze producten en diensten);
  • Om gepersonaliseerde diensten aan te bieden, aangepast aan individuele gebruikers;
  • Voor het verzenden van bepaalde communicatie met onze klanten en gebruikers, zoals campagnes;
  • Voor marketingdiensten en het vertonen van reclame in onze eigen diensten en websites die gesteund zijn door advertenties.

Als gevolg van deze redenen, combineren we de gegevens die we verzamelen om je een betere, consistentere en persoonlijkere ervaring te bieden wanneer je onze website bezoekt. Om de beveiliging van je privacy te verbeteren, hebben we technische en organisatorische beveiligingen geplaatst. Deze zijn ontworpen om de combinatie van bepaalde informatie te voorkomen. Hieronder is een lijst te vinden met alle doelen voor het verwerken van je persoonsgegevens, en hoe deze doelen vervuld worden.

Beheer van je lidmaatschap en de bezorging van je gekochte artikelen:

Om de door jou gekochte artikelen naar je op te kunnen sturen, zullen we je naam en adres gebruiken. Daarbij gebruiken we je telefoonnummer en e-mailadres om je relevante informatie te kunnen sturen betreffende je bestellingen en om contact met je op te nemen. Informatie omtrent je bestellingen kan, bijvoorbeeld, informatie betreffen over wanneer je bestelling is verzonden vanuit ons magazijn, wanneer het mogelijk is deze op te halen bij een afhaalpunt, of als er technische problemen of vertragingen zijn. We zullen ook je e-mailadres en telefoonnummer gebruiken om jou nieuwsbrieven over onze diensten te sturen. Lyko zal je ook informeren als je je membershiplevel verliest, of wanneer aanbiedingen verlopen. Je kan zulke informatieve berichten of updates uitschakelen op ieder gegeven moment via de Instellingen van je membershipaccount op lyko.com/nl.
 

Vereenvoudiging van betaling:

Je hebt de mogelijkheid om, wanneer je je betalingsgegevens invult voor een aankoop, deze informatie op te slaan. Dit betekent dat je niet iedere keer weer opnieuw je betalingsgegevens hoeft in te voeren bij iedere bestelling, wat je winkelervaring bij Lyko vergemakkelijkt. Als je ervoor kiest je betalingsgegevens op te slaan, dan worden deze opgeslagen in een beveiligde database. Je kan deze informatie altijd aanpassen of verwijderen, waarna deze ook van onze systemen verdwijnt.

Als je ervoor kiest om de aankoop later te betalen met een factuur, zullen wij jouw persoonlijke gegevens gebruiken en overdragen aan de geselecteerde betalingsdienstaanbieder, die in dit geval een derde partij is. Het doel hiervan is om onze vordering over te dragen en voor ons om de aankoop met je te voltooien. Houd er rekening mee dat de voorwaarden en het privacybeleid van dergelijke betalingsdienstaanbieders van toepassing zullen zijn op het gebruik van jouw persoonlijke gegevens voor de verwerking van jouw betaling.
 

Het beheren van membershiplevels voor jou als member van Club Lyko:

Om als member toegang te krijgen tot aanvullende aanbiedingen en kortingen door middel van verschillende membershiplevels, verzamelen en slaan wij informatie op betreffende de aankopen die je hebt gedaan als Club Lykomember. De aankoopgeschiedenis die voor dit doel is verzameld bevat de producten die je hebt aangeschaft en het bedrag van deze aankopen.

Gepersonaliseerde diensten:

Onze producten en diensten bevatten gepersonaliseerde onderdelen die automatisch je ervaring aanpassen met behulp van de informatie die we hebben betreffende je activiteiten, aankoopgeschiedenis, interesses en, wanneer we je toestemming hebben of de ondersteuning van de wet of andere overeenkomst, je positie. Deze informatie is geanalyseerd en gegroepeerd met behulp van onze analysefunctie voor de selectie, prioritering en planning van communicatie met de klanten/gebruiker zodat je gepersonaliseerde diensten en aanbiedingen kan ontvangen die mogelijk je interesse hebben. De data wordt zo gelinkt dat online diensten en marketingcommunicatie worden gepersonaliseerd.

Persoonlijke aanbiedingen:

We verzamelen en verwerken informatie betreffende je aankoopgeschiedenis en koopgedrag met als specifiek doel het creëren en aanbieden van gepersonaliseerde kortingen en aanbiedingen, gebaseerd op wat wij denken op jou persoonlijk van toepassing is. In 'Mijn Account' kun je ervoor kiezen deze aanbiedingen uit te schakelen. Echter,  zul je op onze websites nog steeds aanbiedingen ontvangen die gebaseerd zijn op je koopgedrag.
 

Marketing en advertenties:

We gebruiken de informatie die je verstrekt aan onze bedrijven wanneer je jezelf registreert als member en de informatie die we over je verzamelen wanneer je aankopen doet via onze websites of onze andere diensten gebruikt, met als doel je relevante advertenties en marketingaffiches te laten zien op het moment dat je onze website bezoekt en je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Wij gebruiken je persoonlijke gegevens ook om je aanbiedingen te doen van bedrijven in andere bedrijfstakken wanneer je in onze webwinkel winkelt, maar alleen als je ons daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft. 

Je activiteit als Club Lyko member geeft ons bij Lyko inzicht betreffende je interesses, en we willen je graag producten en diensten laten zien waarvan wij denken dat zij van toepassing zijn op jouw individuele persoonlijkheid. Vanwege deze reden verzamelen en verwerken wij informatie over welke producten en diensten je bekijkt, wat voor type producten je koopt, en welke producten je in je winkelmand plaatst maar later weer verwijderd. We kunnen je ook advertenties toesturen, gebaseerd op je woonplaats, als we bijvoorbeeld in deze plaats een nieuwe winkel openen. We zullen, gebaseerd op deze verschillende vormen van informatie, advertenties naar je e-mailadres, postadres en of telefoon sturen via SMS, alsmede je relevante advertenties laten zien wanneer je lyko.com/nl bezoekt. Als je deze vorm van directe marketing niet wilt ontvangen via e-mail of SMS, dan kun je dit uitschakelen door naar ‘Mijn Instellingen’ te gaan en dit te deactiveren.

Als je ervoor kiest om deze gepersonaliseerde vorm van reclame niet te ontvangen, betekent dit niet dat je deze advertenties niet meer zult zien bij het bezoeken van onze website en alsmede dat deze advertenties niet meer aangepast zijn op jouw individuele voorkeuren en aankoopgeschiedenis.

Verstrekking van persoonlijke informatie aan derden:

Wanneer je een aankoop doet bij Lyko, dan kan je ervoor kiezen of je ons toestaat je persoonlijke gegevens te delen met andere bedrijven zodat je productaanbiedingen kan ontvangen van bedrijven uit andere domeinen. De persoonlijke gegevens die met derden worden gedeeld zijn: de waarde van je bestelling en de inhoud ervan, valuta, titel (Mr./Mevr.), naam, e-mailadres, land en postcode. Je kunt kiezen of je wilt dat je persoonlijke gegevens worden gedeeld met derden en aanbiedingen ontvangen door jouw toestemming te geven.

Statistieken en verbetering van onze diensten:

Je koopgedrag en aankoopgeschiedenis helpt ons om onze diensten te verbeteren. De informatie omtrent je koopgedrag helpt ons te begrijpen welke producten populair zijn, wat voor type aanbiedingen het meest worden gewaardeerd door onze members, etc. We zullen deze informatie gebruiken om onze bestaande producten te verbeteren en verder te ontwikkelen.

 Communicatie met jou als member:

Door middel van het invoeren van je contactinformatie is het voor ons mogelijk om contact met je op te nemen wanneer je problemen ondervindt bij het gebruiken van onze diensten of betreffende je membership. Het kan ook voorkomen dat we informatie en nieuwsbrieven toesturen via je e-mailadres of via SMS. Je zult ook worden geïnformeerd wanneer je je zilveren of gouden status van je membership dreigt te verliezen, of wanneer bepaalde aanbiedingen dreigen te verlopen. Je kan deze informerende e-mails en nieuwsupdates deactiveren op ieder gewenst moment door naar Instellingen te gaan in je account of lyko.com/nl.

Productverbetering:

We gebruiken data ook om onze bestaande producten en diensten te verbeteren, en ook door bepaalde functies regelmatig te updaten. We gebruiken bijvoorbeeld foutmeldingen om onze beveiligingsfuncties te verbeteren, maar ook gebruiken we gebruikersactiviteiten, zoekopdrachten en aangeklikte objecten op onze websites om zo relevante zoekresultaten, website- en andere dergelijke content te plaatsen op onze website.
 

Beveiliging:

We gebruiken data om onze producten, diensten en klanten te beschermen, om frauduleuze activiteiten te herkennen en te voorkomen, om de validiteit van softwarelicenties te bevestigen, om geschillen op te lossen en om onze overeenkomsten toe te passen. Het kan voorkomen dat wij een bericht niet afleveren of bepaalde inhoud verwijderen als dit onze Algemene Voorwaarden overtreedt.

Optioneel: Lyko Booking:

Als member van Club Lyko kan je kiezen om Lyko Booking te activeren. Je kunt meer over deze service lezen in Sectie 12. Let op: deze service is in Nederland nog niet beschikbaar.

Optioneel: Lyko Social:

Als member van Club Lyko kan je ervoor kiezen om Lyko Social te activeren. In Sectie 12 wordt verdere informatie gegeven betreffende deze service.

Andere doelen:

Als we je persoonsgegevens gebruiken op een manier die niet overeenkomstig is met het hierin beschreven privacybeleid, dan zullen we je hierover informeren voordat of op het moment dat deze informatie wordt verzameld. Ook zullen we jouw toestemming vragen voordat we deze verzamelde informatie gaan gebruiken.


  1. Wanneer en hoe we informatie met anderen delen


Wij zullen jouw informatie soms delen met andere bedrijven binnen onze groep of met bedrijven die voor ons diensten leveren (zoals het hosten van onze servers of het uitvoeren van ondersteunende diensten) zodat wij jou onze diensten kunnen leveren.  

In het geval dat we jouw informatie met anderen delen, stellen we zeker dat deze bedrijven akkoord gaan met onze voorschriften inzake gegevensbescherming, en dat ze niet zijn toegestaan om jouw informatie voor andere doeleinden te gebruiken.  

Om jou onze diensten aan te kunnen bieden, kunnen we jouw persoonsgegevens binnen onze groep en met onze groep (d.w.z. bedrijven die we hebben ingehuurd om klantenservice te bieden, jou je goederen te leveren, of ons te helpen onze systemen te beschermen en bewaken). Zij verwerken in onze opdracht jouw informatie en doen dit overeenkomstig onze instructies, dit beleid en alle andere vereiste privacy- en veiligheidsmaatregelen. Wanneer je een aankoop doet in onze online winkel, en ons daarvoor toestemming geeft, dan delen wij je persoonlijke gegevens ook met onze partners voor marketingdoeleinden en om onze klanten interessante aanbiedingen te kunnen doen in andere segmenten. We kunnen daarnaast ook persoonsgegevens doorgeven als onderdeel van een joint venture, zoals een fusie of de verkoop van activa.  

Als je jouw bankgegevens invult om een aankoop te betalen, delen we deze betaling met banken en andere bedrijven die zulke transacties verwerken of andere financiële diensten leveren, en daarnaast fraudebescherming en beveiliging bieden.

Binnen het kader van Lyko Booking, waar je meer over kunt lezen in Sectie 12, delen we jouw persoonsgegevens ook met onze Lykosalons en met de externe partnersalons waarmee we werken. We delen jouw informatie op twee manieren:

  1. De gegevens die jij aan ons doorgeeft wanneer je een behandeling boekt met Lyko Booking zullen toegankelijk zijn voor het salon dat jouw behandeling uitvoert, zodat de boeking beheerd kan worden en de behandeling uitgevoerd kan worden.
  2. Wanneer je in een Lykosalon of een van onze externe partnersalons bent en een aankoop doet of een boeking maakt binnen het kader van jouw Club Lyko membership, kan de kapper, stylist of uitvoerder jouw naam opzoeken in Club Lyko om te bevestigen dat je een member bent, zodat je toegang krijgt tot relevante kortingen en aanbiedingen van Lyko Booking. Als je in 'Mijn Account' of Club Lyko hebt gekozen om je Hair Journal openbaar te maken, kan het salon, wanneer het jouw naam opzoekt, ook jouw logboek zien. Je kan er voor kiezen een specifiek salon jouw favoriete salon te maken, en ervoor kiezen dat alleen jouw favoriete salon toegang heeft tot jouw haarlogboek.


Als laatste moeten we jouw informatie vermelden of bewaren wanneer wij dit nodig achten om:

  1. Te voldoen aan de wet, rechtszaken, overheidsbeslissingen of gerechtelijke bevelen, en informatie te verstrekken aan de politie en andere bevoegde autoriteiten.
  2. Onze algemene voorwaarden en andere overeenkomsten toe te passen.
  3. Onze klanten te beschermen. Bijvoorbeeld door spam of pogingen tot fraude te voorkomen, of ten behoeve van de preventie van dood of ernstig letsel.
  4. De beveiliging van onze producten te beheren en onderhouden, inclusief het voorkomen of het stoppen van een aanval op onze systemen of netwerken.
  5. De rechten en het eigendom van Lyko te beschermen, inclusief het naleven van de voorwaarden die van toepassing zijn op het gebruik van onze diensten. Als we de informatie ontvangen dat iemand onze diensten gebruikt voor de handel in gestolen immaterieel eigendom of fysiek eigendom van Lyko, zullen we de persoonsgegevens van de klant niet zelf onderzoeken, maar zullen we de zaak aangeven bij een politieautoriteit.

Om in te loggen kan reCAPTCHA gebruikt worden om de beveiliging van onze website in stand te houden.

Lees hier meer over wat dit betekent.

  1. Rechten van de betrokkene

Lyko leeft de huidige wetgeving inzake gegevensbescherming van de Europese Unie na, die, indien van toepassing, de volgende rechten omvatten:  

  • Je hebt het recht om een gratis uittreksel van het register (zoals gedefinieerd in de wetgeving) evenals een kopie van jouw persoonsgegevens aan te vragen, en een aanpassing op en vernietiging (in bepaalde situaties) van jouw persoonlijke gegevens aan te vragen.
  • Je hebt het recht om restricties aan te vragen op en bezwaar te maken tegen het verwerken van jouw persoonsgegevens dat plaatsvindt omwille onze gerechtvaardigde belangen.
  • Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij een gegevensbeschermingsautoriteit. De Nederlandse gegevensbeschermingsautoriteit, Autoriteit Persoonsgegevens, houdt toezicht op hoe ons bedrijf zich aan deze wetgeving houdt.
  • Als het verwerken van persoonsgegeven met jouw toestemming plaatsvindt, heb je het recht om deze toestemming op ieder gewenst moment in te trekken.
  • Je hebt het recht om een doorgifte van jouw persoonsgegevens naar een andere verwerkingsverantwoordelijke organisatie aan te vragen wanneer ons recht om jouw persoonsgegevens te verwerken met jouw toestemming plaatsvindt of aan een overeenkomst met jou voldoet.

Je hebt zonder bijkomende kosten toegang tot jouw persoonsgegevens, als je jouw aanvraag indient via privacy@lyko.com. Als we niet in staat zijn om jou binnen een redelijke termijn toegang tot deze informatie te bieden, zal Lyko je een datum wanneer de informatie vertrekt kan worden mededelen. Als jou deze toegang ontzegd wordt, zal Lyko dit toelichten.
 

Wanneer wij jouw persoonsgegevens verwerken, doen we dat samen met onze partnerbedrijven om jou de producten en diensten te kunnen leveren die jij besteld hebt en gebruikt, ons bedrijf te runnen, en aan onze contractuele en wettelijke verantwoordelijkheden te voldoen. Daarnaast doen we dit samen met partnerbedrijven om onze systemen, klanten of onze gerechtvaardigde belangen (welke gedetailleerd beschreven zijn in de bovenstaande secties “Hoe en waarom wij jouw persoonsgegevens gebruiken” en “Redenen waarom we jouw persoonsgegevens delen”) te beschermen.

Informatie over je recht van bezwaar volgens artikel 21 van de AVG (profilering, direct marketing)

  1. Het verwerken van jouw persoonsgegevens dat plaatsvindt om onze gerechtvaardigde belangen te behartigen

 

Je hebt het recht om op elk moment bezwaar te maken door aan jouw specifieke situatie gerelateerde redenen tegen het verwerken van jouw persoonsgegevens dat gebaseerd is op Artikel 6.1 (f) van de AVG (gegevenswerking die noodzakelijk is voor het behartigen van de gerechtvaardigde belangen) en profilering omvat volgens de provisies van Artikel 4.4 van de AVG.

Als je bezwaar maakt, zullen we jouw persoonsgegevens niet langer verwerken, tenzij we gewichtige redenen aan kunnen tonen die opwegen tegen jouw rechten en vrijheden, en wanneer onze verwerking plaatsvindt voor vaststelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering.

2. Het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van gegevens voor marketingdoeleinden

In sommige gevallen verwerken wij jouw persoonsgegevens voor direct marketing en telemarketing. Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens voor zulke marketing, die profilering omvat voor zover deze gerelateerd is tot zulke direct marketing.

Als je de verwerking voor de bovenstaande marketingdoeleinden afwijst, zullen we jouw persoonsgegevens niet langer voor zulke doeleinden verwerken.

Als je de tegen profilering van jouw persoonlijke interesses en gedragingen bent, of ervan afziet om advertenties te ontvangen die op jouw interesses gebaseerd zijn, betekent het niet dat je geen advertenties op onze website en diensten ziet, maar dat de getoonde advertenties niet op jouw voorkeuren zijn aangepast en daarom minder relevant zijn.

Er zijn geen formele voorschriften om bezwaar te maken. Gebruik indien mogelijk ons online formulier of neem contact met ons op via privacy@lyko.com.

Houd er rekening mee dat als je ons verzoekt om geen contact meer met jou per e-mail op te nemen, wij een kopie van dat e-mailadres in onze lijst met e-mailadressen waarmee wij geen contact meer mee opnemen bewaren, zodat je geen ongevraagde e-mails ontvangt.

  1. Beschermingsmaatregelen betreffende je persoonsgegevens

We hebben fysieke, technische en administratieve beschermingsmaatregelen in acht genomen om jouw privacy en persoonsgegevens te beschermen. We updaten en testen onze beveiliging constant.

We beperken de toegang tot jouw persoonsgegevens tot de medewerkers die deze informatie nodig hebben om jou diensten een aanbiedingen te leveren. We scholen onze medewerkers over het belang van vertrouwelijkheid en het in stand houden van integriteit en beveiliging. 

We treffen passende disciplinaire maatregelen om te kunnen garanderen dat onze medewerkers hun verantwoordelijkheden met betrekking tot jouw persoonsgegevens uitoefenen.

 

  1. Bewaartermijn van persoonsgegevens

Persoonsgegevens die door Lyko verwerkt zijn kunnen worden verwerkt en opgeslagen in de regio waar je woonachtig bent, in Zweden of in de overige landen waar Lyko, haar partners en leveranciers actief zijn. We nemen gepaste maatregelen om zeker te stellen dat de persoonsgegevens, die wij overeenkomstig dit beleid verzamelen, volgens de in dit beleid genoemde bepalingen verwerkt worden, en met in achtneming van de toepasselijke wetgeving van het gebied waar deze gegevens zich bevinden.

Als we je persoonsgegevens naar derde landen, d.w.z. landen buiten de EU/EER, overdragen, gaan we overeenkomsten aan en treffen we andere maatregelen overeenkomstig de toepasselijke wettelijke voorschriften.

We bewaren jouw persoonsgegevens zolang het nodig is om onze diensten te leveren of zo lang het nodig is om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen. Zo lang je lid bent van Club Lyko zullen wij jouw informatie bewaren, en tot 24 maanden nadat je je laatste aankoop bij ons hebt gedaan, of nadat je 24 maanden inactief bent geweest, of gekozen hebt om je membership bij Club Lyko op te zeggen.

Criteria die bepalend zijn voor de termijn waarop we gegevens kunnen bewaren, zijn bijvoorbeeld:

Hoe lang zijn de persoonsgegevens nodig om de services te verlenen?
Hieronder valt onder andere het onderhouden en verbeteren van de technische prestaties van deze diensten, het beschermen van onze systeemveiligheid en beheren van de benodigde zakelijke en boekhoudkundige informatie. Dit is de algemeen geldende regel die de basis vormt voor het vaststellen van de bewaartermijnen.

Zijn de persoonsgegevens van gevoelige aard?
In dit geval is de bewaartermijn doorgaans korter.

Heb jij als member ons toestemming gegeven om jouw persoonsgegevens langer te bewaren?
Ook in dit geval bewaren we de informatie overeenkomstig jouw toestemming.

Heeft Lyko legaal, contractueel of op een andere manier informatie opgeslagen?
Voorbeelden kunnen het volgende betreffen: dwingende voorschriften over het bewaren van informatie in bepaalde landen, zoals voor boekhoudkundige redenen, een opdracht vanuit de overheid om relevantie informatie te bewaren voor bepaalde onderzoeken of informatie dat bewaard dient te worden om onenigheden op te lossen.

Voor meer informatie over de opslaglocatie en de bewaartermijn van jouw persoonsgegevens, contacteer Lyko’s functionaris gegevensbescherming. Je vindt de contactinformatie onder ‘Contact’.

  1. Uitzonderingen

Geaggregeerde gegevens:

Geaggregeerde gegevens worden verzameld en verwerkt om gebruikerstrends met betrekking tot onze diensten te volgen en beoordelen. Dit betekent dat informatie over jouw gebruik van deze diensten wordt verzameld en geanonimiseerd op een manier waardoor we deze informatie niet meer aan jou kunnen verbinden. We gebruiken deze anonieme informatie over het gebruik van deze diensten voor statistische doeleinden, dienstverbetering en productontwikkeling van deze diensten. Deze informatie is geheel anoniem en bevat geen persoonsgegevens. Zulke informatie zal daarom niet langer bewaard worden dan jouw persoonsgegevens. 

Anonimiseren betekent dat bepaalde persoonsgegevens waren worden verwijderd, zodat de overgebleven gegevens niet meer aan de individu gelinkt kunnen worden, en gescheiden van informatie die het in de toekomst mogelijk zou kunnen maken om deze gegevens aan een individu te verbinden. Zulke verwerken van gegevens gaat een stap verder dan pseudonimisering, wat inhoudt dat bepaalde informatie apart wordt gehouden om het moeilijker te maken om de persoon waar deze informatie aan verbonden is te identificeren. Lyko anonimiseert je persoonsgegevens als je 24 maanden inactief bent geweest.

Derden

Dit beleid is niet van toepassing op persoonsgegevens die jij met onze diensten aan een andere gebruiker hebt doorgegeven of wanneer je derde diensten gebruikt zoals berichtendiensten en betaaldiensten.


Kinderen

Lyko verzamelt niet bewust persoonsgegevens van minderjarigen. Als je jonger dan 18 bent, deel dan geen persoonsgegevens met onze diensten. We moedigen ouders en voogden aan om het internetgebruik van hun kinderen te volgen. Tevens moedigen we ze aan om ons te helpen ons persoonsgegevensbeleid te bekrachtigen door hun kinderen te instrueren om nooit persoonsgegevens zonder hun toestemming met onze diensten te delen. Als je redenen hebt om aan te nemen dat een minderjarige persoonsgegevens met ons heeft gedeeld, kun je een e-mail naar privacy@lyko.com sturen. We zullen ernaar streven om deze informatie uit ons gegevensbestand te verwijderen. 

  1. Veranderingen en updates aan deze privacyverklaring

We zullen ons beleid betreffende de verwerking van persoonsgegevens aanpassen, indien noodzakelijk, zodat het overeenstemt met de feedback die klanten ons toesturen en met veranderingen in onze diensten. Wanneer het beleid is vernieuwd zal dit ook boven het beleid vermeld staan. De datum waarop het beleid voor het laatst is geüpdatet staat hier ook vermeld. Bij de 'aanpassingsgeschiedenis' staat verder toegelicht welke aanpassingen zijn doorgevoerd aan het privacybeleid. Als er grote veranderingen zijn doorgevoerd in het beleid of op de manier waarop Lyko omgaat met je persoonsgegevens, dan zul je voordat deze veranderingen ook daadwerkelijk van kracht worden hiervan op de hoogte worden gesteld via notificaties op de website of per e-mail. De mate waarin we je informeren is consistent met de wetgeving omtrent privacy overeenkomsten. We raden je aan om dit privacybeleid regelmatig door te nemen, zodat je op de hoogte blijft van hoe Lyko je persoonsgegevens en privacy beschermt.

 

  1. Vragen, opmerkingen of klachten

Indien je vragen of opmerkingen hebt over ons beleid en onze beveiligingsmethodes, neem dan gerust contact met ons op door ons een brief te sturen, te e-mailen of te bellen.

Adresgegevens:

Lyko Online AB 
Att: Privacy 
Äppelbovägen 60 
SE-786 91 Vansbro 
Sweden 
privacy@lyko.com 
+46 281-714 90 

Of contacteer ons via de Nederlandse klantenservice van LYKO en wij verbinden je door: klantenservice@lyko.com

Het is ook mogelijk onze specialist voor gegevensbescherming te contacteren via:

Sharp Cookie Advisors AB
hoofdadvocaat Sofia Edvardsen

Box 45411 
SE-104 31 Stockholm 
Sweden
dpo@lyko.com 
+46 281-714 90  

  1. Aanvullende diensten

Lyko Social

Als member van Club Lyko heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van onze aanvullende service genaamd Lyko Social.

Lyko Social is een social media platform speciaal voor jou, de beauty- en haarenthousiast, waar je de mogelijkheid hebt om een review of opmerking te plaatsen over onze salons, behandelingen en producten, en om een profiel te creëren waarin je foto's, video's en beoordelingen betreffende onze producten en behandelingen kan plaatsen. Je kan ook reageren op de activiteiten van andere members via dit platform.

Op het moment dat je een member wordt van Club Lyko wordt er meteen een persoonlijk gebruikersprofiel voor je aangemaakt. Je profiel is in het begin niet te vinden door andere gebruikers. De diensten van Lyko Social worden pas geactiveerd als je bijvoorbeeld klikt op de 'vind ik leuk' knop bij een bericht, een opmerking plaatst, vragen stelt over een product en een afbeelding plaatst en/of bericht plaatst. Na het ondernemen van de eerder genoemde activiteiten op Lyko Social zal je profiel zichtbaar zijn voor andere gebruikers, waardoor zij ook op je profiel kunnen klikken door op je profielnaam te klikken bij berichten en/of opmerkingen die je hebt geplaatst.

Na het activeren van Lyko Social heb je de mogelijkheid om je gebruikersprofiel geheel privé te houden. Dit betekent echter dat je alleen onvindbaar bent als andere gebruikers van Lyko Social naar je gebruikersnaam zoeken. Als een opmerking plaatst of op de optie 'vind ik leuk' klikt bij een bericht, dan zal dit ook zichtbaar zijn voor andere gebruikers van Lyko Social. Ook kunnen andere gebruikers dan op je gebruikersprofiel klikken.

Als je Lyko Social gebruikt, accepteer je dat Lyko een permanente licentie heeft omtrent de opmerkingen, beoordelingen, recensies, foto's en video's die je plaatst en deelt op Lyko Social betreffende producten, behandelingen en diensten van Lyko. Dit betekent dat alles wat je deelt op Lyko Social, eveneens je naam, gebruikt kan worden door Lyko voor marketing doeleinden. Als we op een bepaald moment een (gedeeld) bericht willen gebruiken wat een video of afbeelding bevat waarin jij als persoon kan worden geïdentificeerd, dan zullen we eerst expliciet je toestemming vragen.  

  1. Andere diensten

 Youtube

Wij gebruiken de API van Youtube om relevant videomateriaal op onze website weer te geven. Deze zijn ingesloten met behulp van YouTube's embed tag. Klik op de links hieronder om de servicevoorwaarden van YouTube en het Privacybeleid van Google te lezen.

Algemene Voorwaarden van Youtube: https://www.youtube.com/t/terms

Algemene Voorwaarden van Google: https://policies.google.com/privacy

Betalingsdienstaanbieders

Wij bieden je extra betalingsmogelijkheden aan via een betaaldienst van derden. Je kunt deze betaalmethode gebruiken wanneer je online producten koopt. Wij verzamelen jouw persoonlijke gegevens voor het overdragen van onze betalingsincasso aan deze derde partij, in dit geval de betalingsdienstaanbieder. Wij verzamelen jouw persoonlijke gegevens zoals naam, e-mail, telefoonnummer, adres, sofi-nummer en informatie over jouw bestelling. Onze rechtsgrondslag voor het verzamelen van jouw persoonsgegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een contract.

Via de externe betalingsdienstaanbieder kun je later per factuur betalen. De externe betalingsdienstaanbieder biedt je de mogelijkheid om binnen een bepaald aantal dagen te betalen, of om jouw betaling te splitsen.

Klarna Bank AB is een Payment Service Provider (betalingsdienstaanbieder), die je als betaalmethode kunt kiezen wanneer je een aankoop bij ons doet. Als je Klarna als betaalmethode kiest, dan geven wij persoonlijke gegevens door die nodig zijn voor de uitvoering van jouw bestelling, zoals naam, e-mail, telefoonnummer, adres, sofi-nummer en informatie over jouw bestelling. Onze rechtsgrondslag voor het verzamelen van uw persoonlijke gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een contract. Voor de volledige voorwaarden kun je terecht op hun website - klarna.com. Bekijk Klarna's privacybeleid hier.

PayPal is een Payment Service Provider (betalingsdienstaanbieder), die je kunt kiezen als betaalmethode wanneer je een aankoop bij ons doet. Als je PayPal als betaalmethode kiest, dan geven wij persoonlijke gegevens door die nodig zijn voor de uitvoering van uw bestelling, zoals naam, e-mail, telefoonnummer, adres, sofi-nummer en informatie over jouw bestelling. Onze rechtsgrondslag voor het verzamelen van jouw persoonlijke gegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van een contract. Voor de volledige voorwaarden kun je terecht op hun website - paypal.com. Bekijk het privacy beleid van PayPal hier.

Trustpilot

Wanneer je een aankoop bij ons doet, dan delen wij jouw e-mailadres met Trustpilot. Trustpilot vraagt om jouw beoordeling van jouw recente ervaring met Lyko en de producten die je hebt gekocht. Dit zal zichtbaar zijn op onze website. Je kunt ervoor kiezen om je ervaring met Lyko te beoordelen via Trustpilot. Ons doel is om klantreferenties en beoordelingen van je ervaring met ons en onze producten te ontvangen, en om zodoende onze diensten en processen te verbeteren. Wij verwerken de persoonsgegevens die nodig zijn om onze diensten te verbeteren, zodat wij diensten van hoge kwaliteit aan onze klanten kunnen leveren, wat een legitiem belang van ons is.

Trusted Shops

Wanneer je een aankoop bij ons doet, dan bieden wij je de mogelijkheid om jouw zending via Trusted Shops te verzekeren. We zullen in dat geval jouw e-mailadres, bestelwaarde, munteenheid, betaalmethode en geschatte leverdatum delen met Trusted Shops. Trusted Shops zal je vragen om een beoordeling te geven van je recente ervaring met Lyko. Je kunt ervoor kiezen om je ervaring met Lyko te beoordelen via Trusted Shops. Ons doel is om klantreferenties en beoordelingen van jouw ervaring met ons te ontvangen, zodat we onze diensten en processen kunnen verbeteren. Wij verwerken de persoonsgegevens die nodig zijn om onze diensten te verbeteren, zodat wij diensten van hoge kwaliteit aan onze klanten kunnen leveren, wat een legitiem belang van ons is.

Wees er gelieve van bewust dat de voorwaarden en het privacybeleid van dergelijke externe dienstverleners van toepassing zullen zijn op het gebruik van jouw persoonsgegevens voor de verwerking van je verzoeken.

-------------------------------------------------------------------------------

Aanpassingsgeschiedenis

Mei 2018: Toelichtingen betreffende de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei 2018 van kracht werden, zijn opgenomen in het beleid. Deze vernieuwde versie van het privacybeleid zal automatisch van kracht worden voor alle bestaande klanten en bezoekers op 25 mei 2018. Je gebruik van onze diensten vanaf deze datum zijn dus onderworpen aan deze vernieuwde privacybeleid. Ook is dit beleid herzien om beknopter, overzichtelijker, duidelijker en gemakkelijker te lezen over te komen op de lezer.

Juni 2018: Er zijn functies toegevoegd aan Lyko Booking. Je gebruik van onze diensten vanaf die datum is onderworpen aan deze vernieuwde privacybeleid.

September 2020: Sectie 13, YouTube, is toegevoegd.

Augustus 2021: Een nieuwe marketingfunctie in samenwerking met onze partners werd ingevoerd. Toevoegingen aan secties 3, 4 en 5 zijn ingevoerd met nadere informatie omtrent deze marketingfunctie.

December 2021: Deze privacyverklaring is bijgewerkt na de invoering van nieuwe marketingprocessen en betalingsdienstaanbieders. Je voortgezet gebruik van onze diensten vanaf die datum zal onderworpen zijn aan deze nieuwe privacyverklaring.

Juni 2022: verwijdering van clubpunten ter voorbereiding op een nieuw bonussysteem dat in het najaar van 2022 zal worden ingevoerd.

Voortgezet gebruik van onze diensten vanaf die datum zal onderworpen zijn aan het nieuwe beleid.

Nieuws en aanbiedingen

Meld je aan om onze e-mails en sms'jes te ontvangen en mis nooit meer onze aanbiedingen en promoties!

* Verplicht veld.

Volg ons

Klantenservice

Onze klantenservice staat voor je klaar. We kunnen létterlijk al je vragen beantwoorden van hoe je precies een betaling kan voltooien tot aan welke shampoo het beste bij je past. Er zijn geen domme vragen. 

OPENINGSTIJDEN:

Chat
Ma - Vr: 09:00 - 16:00
Pauze: 12.00 - 13.00 

E-mail: 
klantenservice@lyko.com 

Informatie

        
Copyright 2022
Klantenservice