Lyko Privacy Notice

Lyko Online AB on osa kansainvälistä intohimoisten hiustenhoidon ja kauneudenhoidon ammattilaisten yhtiöryhmää. Ymmärrämme, että yksityisyytesi on sinulle tärkeää. Tietosuojailmoituksessamme eritellään henkilötietojesi käsittelyn sekä yksityisyydensuojan käytäntöjä. Otamme yksityisyydensuojan vakavasti ja päivitämme säännöllisesti tietosuojailmoitustamme ottaessamme käyttöön uusia henkilötieto- ja tietosuojaperiaatteita.

 

Yhteenveto

  • Tämän verkkosivuston omistaa Lyko Online AB, yritystunnus  556740-9502 (“Lyko”, “me”, “meidän”). Yritys soveltaa ruotsalaista lakia ja toimii osoitteessa Äppelbovägen 60, 786 91 Vansbro, Ruotsi.
  • Voit verkkosivujemme kautta saada tietoa tuotteistamme ja palveluistamme, tilata uutiskirjeemme sekä lukea lisää Lykon filosofiasta ja käytännöistä. 
  • Valtaosa verkkosivuistamme on käytössäsi ilman henkilötietojen rekisteröimistä Lykolle. Käytämme kuitenkin verkkosivuillamme henkilötietojasi kerääviä evästeitä. Voit lukea lisää aiheesta evästekäytännöissämme.
  • Tietyt verkkosivujemme osat vaativat joidenkin henkilötietojen antamista. Tällaisia sivuja ovat esimerkiksi rekrytointisivu jättäessäsi työhakemuksen tai uutiskirjeen tilaaminen. Nämä sivut saattavat pyytää mukaan luettuna, mutta ei ainoastaan seuraavia tietoja: nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä osoitteesi.
  • Verkkosivujemme palvelut, kuten Club Lyko, sekä sisaryhtiöidemme hallinnoimat palvelut, kuten verkkokauppamme osoitteessa lyko.com, soveltavat omia yksityisyydensuojan käytäntöjä. 
  • Lykon ollessa osa kansainvälistä yhtiöryhmää, jolla on tiettyjä yhteisiä hallinnollisia järjestelmiä, saatamme jakaa sisaryhtiöidemme kanssa joitain henkilötietojasi hallinnollisiin tarkoituksiin.
  • Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojen käsittelystä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen privacy@lyko.com

Seuraa linkkejä alla saadaksesi lisätietoja

Viimeksi muokattu: 2021-11-23

 

Tiivistelmä | Kokoversio

 

Tietosuojailmoitus koko teksti

Viimeksi muokattu: 2021-11-23

 

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Periaatteemme
  3. Henkilötietojen kerääminen
  4. Miten ja miksi keräämme henkilötietojasi
  5. Rekrytointi
  6. Milloin ja miten jaamme tietoja muille
  7. Oikeudet
  8. Turvatoimet tietojen käsittelyssä
  9. Henkilötietojen säilyttäminen
  10. Poikkeukset
  11. Lisäpalvelut
  12. Tietosuojailmoituksen muutokset ja päivitykset
  13. Kysymyksiä tai huomautettavaa

MUUTOSHISTORIA

 

Tiivistelmä | Kokoversio

 

---------------------------------------------------------------

 

Privacy Notice

1. Johdanto

 

Tervetuloa osoitteeseen lyko.com! Lyko on kansainvälinen intohimoisten hiustenhoidon ja kauneudenhoidon ammattilaisten yhtiöryhmä. Tämän verkkosivuston omistaa Lyko Online AB, yritystunnus  556740-9502 (“Lyko”, “me”, “meidän”). Yritys soveltaa ruotsalaista lakia ja toimii osoitteessa Äppelbovägen 60, 786 91 Vansbro, Ruotsi. Tietosuojailmoituksemme koskee Lyko Online AB:n, yritystunnus 556740-9502, sekä Lykon sisaryhtiöiden tarjoamia palveluja.

Voit verkkosivujemme kautta saada tietoa tuotteistamme ja palveluistamme, tilata uutiskirjeemme sekä lukea lisää Lykon filosofiasta ja käytännöistä.

Tietosuojailmoituksessamme eritellään henkilötietojesi käsittelyn sekä yksityisyydensuojan käytäntöjä. Tietosuojailmoituksemme erittelee lisäksi oikeutesi selatessasi verkkosivujamme sekä käyttäessäsi verkkosivujemme palveluja tai toimintoja. Huomaathan, että sivustomme sisältää linkkejä kolmansien osapuolten tuotteisiin, joiden tietosuojakäytännöt saattavat poiketa soveltamistamme käytännöistä. Luovuttaessasi henkilötietojasi kyseisillä tuotesivuilla, henkilötietojasi käsitellään kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

Huom: Verkkosivujemme palvelut, kuten kanta-asiakasohjemamme Club Lyko, sekä sisaryhtiöidemme hallinnoimat palvelut, kuten verkkokauppamme osoitteessa lyko.com, soveltavat omia yksityisyydensuojan käytäntöjä. Ymmärrämme yksityisyytesi olevan jatkuva vastuu. Päivitämme siksi tietosuojailmoitustamme ottaessamme käyttöön uusia henkilötieto- ja tietosuojaperiaatteita. 

Sovellamme tätä tietosuojailmoitusta selatessasi verkkosivujamme osoitteessa lyko.com.

2. Periaatteemme

2.1 Teemme parhaamme suojellaksemme yksityisyyttäsi käyttämällä siihen soveltuvia teknisiä turvallisuusratkaisuja. Periaatteiden mukaisesti:

  • Varmistamme, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja suojellaan riittävästi.
  • Varmistamme, että henkilötietojasi käsittelevät ulkopuoliset yhteistyökumppanimme tekevät sen turvallisesti.
  • Kunnioitamme yksityisyyttäsi. Vastaanotat viestejä markkinointitarkoituksessa (sähköpostitse, tekstiviestitse tai puhelimitse) vain meiltä tai suostumuksellasi huolellisesti valitsemiltamme organisaatioilta.
  • Ilmoitamme selkeästi, mitä palveluitamme ja tiedotteitamme voit valita seuraavasi. Voit esimerkiksi valita, haluatko mainoksia meiltä tai yhteistyökumppaneiltamme. 
  • Keräämme ja käytämme yksittäisiä henkilötietoja vain luvallasi tai kun meillä on siihen oikeutettu syy, esimerkiksi jos meidän täytyy hallita jäsenyyttäsi.  
  • Ilmoitamme selkeästi, mitä tietoja keräämme ja kuinka käytämme niitä.
  • Käytämme henkilötietoja vain niihin tarkoituksiin, joihin ne on pyydetty. Varmistamme, että tietojen poistaminen tapahtuu turvallisesti.

2.2 Jos Lyko tai joku yhteistyökumppaneistamme välittää henkilötietoja Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle, tapahtuu se ainoastaan asiaankuuluvien turvallisuustoimenpiteiden puitteissa (kansallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti). Sovellamme Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita tietojen siirrossa kolmansiin maihin (standard contractual clauses, SCC) henkilötietojen käsittelijöiden sopimuksen mukaisesti.

Kunnioitamme yksityisyyttäsi ja henkilötietosi ovat turvassa käsissämme.

3. Henkilötietojen kerääminen

3.1 Johdanto

Lyko kerää henkilötietojasi, kun käytät palveluitamme. Emme myy henkilötietojasi kenellekään ja jaamme niitä vain yhteistyökumppaneillemme, jotka osallistuvat palvelujemme tarjoamiseen. Lue lisää aiheesta kappaleessa 5.

 

3.2 Meille luovuttamasi henkilötiedot 

Käyttäessäsi tiettyjä verkkosivujemme toimintoja, luovutat henkilötietojasi meille suoraan. Pyydämme sähköpostiosoitettasi esimerkiksi tilatessasi tilausraportin tai rekisteröityessäsi uutiskirjeen tilaajaksi. Lähettäessäsi työhakemuksen Lykolle, pyydämme sinulta lisätietoja, kuten nimesi, yhteystietosi sekä mahdollisesti tietoja aikaisemmasta työkokemuksesta ja koulutuksesta.

 

3.3 Henkilötietoja, joita saamme käyttäessäsi palveluitamme – evästekäytäntö

Vieraillessasi verkkosivuillamme keräämme sinusta joitain tietoja kappaleen 4 tarkoituksen mukaisesti. 

Monien muiden verkkosivujen lailla lyko.com kerää automaattisesti lokitietoihin tiettyjä tietoja käyttäjistään tilastojen ja sivuston aktiviteetin kartoittamiseksi. Kerättäviin tietoihin saattavat lukeutua IP-osoite, jäljitteet, käyttämäsi laitteen alue tai yleinen sijainti, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä ja muita tietoja verkkosivujemme käytöstä, kuten selaamiesi sivujen historia. Lue lisää evästekäytännössämme.

 

3.4 Yhteydenpitosi Lykon kanssa

Ollessasi yhteydessä meihin sähköpostitse, postitse tai jollain muulla viestintäkeinolla, säilytämme mahdollisesti viestit ja niihin liittyvät henkilötiedot (kuten nimi, sähköpostiosoite, yhteystiedot ja kaikki henkilökohtaiset tiedot, jotka luovutat viestissäsi) ja käytämme niitä vastataksemme viestiisi; ilmoittaaksemme sinulle julkaisuista tai muista palveluista; tai seurataksemme huomautuksesi, kysymyksesi, pyyntösi tai vastaavan yhteydenoton etenemistä. Mikäli toivot Lykon poistavan henkilötietosi tai pidättäytyvän viestinnästä kanssasi, voit olla meihin yhteydessä osoitteessa privacy@lyko.com

Huom: pyytäessäsi Lykoa pidättäytymään yhteydenotoista sähköpostitse tiettyyn sähköpostiosoitteeseen, säilytämme kopion sähköpostista kieltopyynnön lähettäneiden sähköpostien listalla noudattaaksemme pyyntöäsi.

 

3.5 Jos et halua luovuttaa henkilötietojasi

Voit käyttää verkkosivujamme luovuttamatta meille henkilötietojasi. Et tällöin kuitenkaan voi lähettää meille työhakemusta tai rekisteröityä uutiskirjeemme tilaajaksi luovuttamatta Lykolle tarvittavia henkilötietoja tietosuojaperiaatteemme mukaisesti. Voit halutessasi kirjata minimaalisen määrän henkilötietoja tehdessäsi tilauksen verkkokaupastamme. Sinun ei kuitenkaan tarvitse luovuttaa meille henkilötietojasi selataksesi verkkosivujamme.

Sinun ei tarvitse luovuttaa henkilötietojasi selataksesi verkkosivujamme osoitteessa lyko.com.

4. Miten ja miksi käytämme henkilötietojasi

4.1 Käytämme asiakkaistamme keräämiämme tietoja pääsääntöisesti seuraaviin tarkoituksiin:

    4.2 Jäsenyytesi hallintaan. Rekisteröityessäsi uutiskirjeemme tilaajaksi tai pyytäessäsi tilausraportin pyydämme sähköpostiosoitettasi voidaksemme tarjota pyytämiäsi palveluja sekä tuotteita. 

    Käytämme henkilötietojasi tilaustesi käsittelyyn (oikeutettu intressi) Ruotsin markkinointilaissa ilmoitetun asiakassuhteessa annetun 
    suostumuksen mukaisesti

    Rekrytoinnin hallintaan. Voit hakea vapaita työpaikkoja verkkosivujemme kautta. Pyydämme tällöin sinua luovuttamaan joitain henkilötietoja käsitelläksemme hakemustasi ja tarvittaessa ottaakseemme sinuun yhteyttä soveltuvuutesi arvioimiseksi. 

    Käytämme tarvittaessa henkilötietojasi rekrytointiprosessin hallinnoimiseen oikeutettujen intressiemme,
    laillisten velvollisuuksiemme sekä tapauskohtaisesti edeltävän suostumuksesi mukaisesti.
     

    4.3 Palvelujen tilastointi ja päivittäminenKeräämme ja säilytämme tietoja IP-osoitteestasi, laitteesi sijainnista, selaintyypistä, käyttöjärjestelmästä sekä muita tietoja verkkosivujemme käytöstä parantaaksemme ja kehittääksemme toimintaamme. Saatamme myös käyttää IP-osoitettasi palvelivemme ongelmien ratkomiseen sekä verkkosivujemme hallinnoimiseen, trendien analysoimiseen, vieralijoiden liikkeiden seuraamiseen sekä demografisen tiedon keräämiseen vierailijoidemme mieltymysten kartoittamiseksi ja identifioimiseksi. Tilastollisista syistä säilytämme tietoja yksittäisten vierailijoiden määrästä verkkosivuillamme sekä vierailujen toistuvuudesta. Keräämme tietoja parantaaksemme käsitystämme asiakkaidemme tarpeista ja kiinnostuksen kohteista voidaksemme kehittää palvelujamme. Lue lisää evästeiden käytöstä evästekäytännöstämme.

    Käytämme kyseistä menettelyä oikeutettujen intressiemme nojalla kehittääksemme palvelujamme sekä yritystämme. Tapauksen mukaan vetoamme suostumukseesi
    evästeidemme käytössä tietosuoja- ja sähköisen viestinnän direktiivin alla.
     

    4.4 Markkinointi ja mainoksetSelatessasi verkosivujamme saatamme säilyttää tiettyjä evästeitä selainmieltymyksiesi analysoimiseksi, jotta voimme tarjota kohdennettua markkinointia vieraillessasi verkkosivuillamme uudelleen. Tämä tarkoittaa, että säilytämme tietoja mahdollisista mieltymyksistäsi ja mukautamme markkinointiamme tämän mukaan. Lukeaksesi lisää käyttämistämme evästeistä, keräämästämme tiedosta, tietojen keräämisen syistä sekä evästeiden hallinnasta, epäaktivoimisesta ja poistamisesta, katso evästekäytäntömme.

    Käytämme kyseistä menettelyä oikeutettujen intressiemme nojalla ymmärtää vierailijoitamme sekä 
    tarjotaksemme yksilöllistä ja relevanttia sisältöä sekä tarjouksiaTapauksen mukaan vetoamme 
    suostumukseesi evästeidemme käytössä tietosuoja- ja sähköisen viestinnän direktiivin alaisena.
     

    4.5 Kohdennetun markkinoinnin tarjoaminen tytäryhtiöiltämme ja yhteistyökumppaneiltamme: Teemme yhteistyötä tytäryhtiöidemme ja muiden, huolellisesti valikoitujen yritysten kanssa. Luovuttaessasi meille sähköpostiosoitteesi ja/tai laskutus- tai toimitusosoitteesi, saatat vastaanottaa markkinointiviestejä yhteistyökumppaneiltamme tai muilta yrityksiltä, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Luovutamme sähköpostiosoitteesi myös yhteistyökumppaneillemme tehdessäsi ostoksia verkkokaupassamme pyytääksemme sinua arvioimaan asiakaskokemuksestasi. Voit aina halutessasi peruuttaa kyseisten viestien tai sähköpostien vastaanottamisen, mikäli et halua vastaanottaa viestejä markkinointitarkoituksessa. Peruuttaessasi vastaanottamisen sinun tulee olla yhteydessä lähettäjään markkinointiviestien peruuttamiseksi.

    Käytämme kyseistä menettelyä tarvittaessa oikeutettujen intressiemme nojalla ymmärtää 
    vierailijoitamme sekä tarjotaksemme yksilöllistä ja relevanttia sisältöä sekä tarjouksia
    Tapauksen mukaan vetoamme suostumukseesi evästeidemme käytössä tietosuoja- ja sähköisen viestinnän direktiivin alaisena.
     

    4.6 Turvallisuus: Käytämme tietoja suojellaksemme tuotteita, Palveluita ja asiakkaidemme turvallisuutta, havaitaksemme ja estääksemme petoksia, varmistaaksemme ohjelmistotuotelisenssin voimassaolon sekä toimeenpannaksemme sopimuksia. 

    Käytämme kyseistä menettelyä oikeutettujen intressiemme nojalla suojella järjestelmiämme ja palvelujamme.

    4.7 Asiakaspalvelu ja viestintä: Kuten kappaleessa 3 todetaan, säilytämme ja käsittelemme osan luovuttamistasi henkilötiedoista asiasi käsittelemiseen.

    Käytämme kyseistä menettelyä oikeutettujen intressiemme nojalla täyttää sopimusvelvollisuutemme sekä 
    oikeudelliset velvollisuutemme.
     

    4.8 Kolmansien osapuolten maksupalvelut: Valitessasi maksutavaksi myöhemmin lähetettävän laskun, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi valitulle kolmannen osapuolen maksupalvelun tarjoajalle maksutapahtuman ja ostoksen toteuttamiseksi. Huomioithan, että maksupalveluja tarjoavien kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöt pätevät henkilötietojesi ja maksusi käsittelyssä.

    Käytämme kyseistä menettelyä tarjotaksemme ostamiasi tuotteita ja täyttääksemme tehdyn sopimuksen.

    4.9 Muut tarkoitukset: Jos tarvitsemme henkilötietojasi tarkoituksiin, jotka eivät vastaa tässä lueteltuja periaatteitamme, tiedotamme sinua asiasta etukäteen tai henkilötietojen keruun yhteydessä. Vaihtoehtoisesti pyydämme suostumustasi tietojen keräämisen jälkeen mutta ennen niiden käyttöä. Käytämme menettelyä tarjotaksemme ostamasi tuotteet sekä sopimuksemme täyttämiseksi.

    Käsittelemme henkilötietojasi vain erityisiin tarkoituksiin vähintään yhdellä oikeusperustalla jokaista käsittelyä kohden. 

    5. Rekrytointi

    5.1 Lyko kerää henkilötietojasi käyttäessäsi rekrytointipalvelujamme. Käytämme kolmannen 
    osapuolen palveluntarjoajaa Reachmee rekrytointiprosessissamme. 
    Voit katsella, lisätä, säilyttää ja päivittäähenkilökohtaisia tietojasi ehdokasprofiilisi kautta Rechmeen 
    ylläpitämän rekrytointiportaalimme kautta.
     

    5.2 Voit käyttää rekrytointiportaalia seuraaviin tarkoituksiin:

    • Hakeaksesi avoimiin työpaikkoihimme,
    • Lähttääksesi avoimen hakemuksen ja
    • Saadaksesi ilmoituksen sähköpostitse vapaista työpaikoista Lykolla (voit halutessasi lopettaa sähköposti-ilmoitusten tilaamisen milloin tahansa tilisi kautta).
    5.3 Mahdollinen keräämämme tieto rekrytointipalvelujamme käyttäessäsi yllä mainittuihin tarkoituksiin kattaa esimerkiksi:
    • CV:n, tietoja edeltävästä koulutuksestasi, työhistoriastasi sekä suosituksista
    • Vastauksistasi työpsykologisessa soveltuvuustestissä sekä 
    • Muut mahdollisesti relevantit tiedot soveltuvuutesi arvioimisessa Lykon työntekijäksi.

    5.4 Keräämme lisäksi viestintätarkoituksessa yhteystietosi, kuten nimesi, osoitteesi ja
    sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi. Rekrytointipalvelumme yhteydessä keräämme lisäksi erityisiä 
    henkilötietoja oikeudellisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi tai 
    työsuhde- etuuksien tarjoamiseksi. Pyydämme esimerkiksi tietoja sukupuoli identiteetistäsi ja iästäsi edistääksemme tasa-arvoa työpaikalla, kuten oikeudellisesti on sallittua tai tarpeellista.
     

    5.5 Lyko käyttää henkilötietojasi arvioidakseen soveltuvuuttasi, taitojasi ja kokemustasi tarjoamiimme
    työpaikkoihin. Reachmee käsittelee luovuttamasi tiedot, jotka saatetaan myös lähettää
    rekrytointivastaavalle tai muille henkilöstöresursseja tai rekrytointia edustaville henkilöille. Mikäli sinut
    kutsutaan haastatteluun,Lyko saattaa kerätä sinusta lisätietoja arvioidaksemme soveltuvuuttasi haettuun
    paikkaan. Näihin lisätietoihin saattavat lukeutua tietyt terveyttä koskevat tiedot mahdollisten
    vammaisetuuksien tarjoamiseksi sekä sopivan työympäristön varmistamiseksi. Saatamme myös suorittaa
    mahdollisen rikostaustan tarkistamisen tiettyjen hakijoiden, kuten esimiesasemiin hakevien henkilöiden
    kohdalla.
     

    5.6 Saatamme kerätä henkilötietojasi seuraavista lähteistä:

      • Suoraan sinulta
      • Rekrytointitoimistolta
      • Julkisista verkkolähteistä, kuten LinkedIn tai
      • Suullisten suositusten perusteella (kuten edelliseltä työnantajaltasi)

    5.7 Vaikka siirrämme henkilötietojasi rekrytointiportaalistamme sisäiseen
    HR-
    järjestelmäämme, jos palkkaamme sinut, tämä tietoturvailmoitus ei muodosta osaa Lykon ja sinun
    välisestä työtarjouksesta. Tarjotessamme työpaikkaa annamme erikseen lisätietoja henkilötietojesi
    käsittelemisestä.

    Kunnioitamme yksityisyyttäsi hakiessasi töihin Lykolle.

    6. Milloin ja miten jaamme tietoja muille

    6.1 Jaamme henkilötietojasi tilanteissa, joissa se on palvelujemme tarjoamisen tai maksutapahtuman suorittamisen kannalta välttämätöntä, tai yrityistoiminnan kannalta järkevää tai kannattavaa. 

    6.2 Tilauksesi käsittelemiseksi tai verkkosivujemme toiminnan hallinnoimiseksi saatamme esittää
    henkilötietojasi yhteistyökumppaneillemme ja palveluntuottajillemme (kuten asiakastukea,
    järjestelmämme hallintopalveluita tarjoavat ja turvallisuutta valvovat yritykset tai uutiskirjeemme tai 
    raporttiemme hallinnoimisessa avustavat yritykset), jotka ovat saaneet toimeksiannon käsitellä
    henkilötietojasi puolestamme ja ohjeidemme, tietosuojailmoituksemme ja muiden yksityisyyttä suojaavien
    toimintatapojemme mukaisesti. Jaamme lisäksi henkilötietojasi palveluntarjoajillemme tehdessäsi
    tuotearvioita ostamistasi tuotteista tai ollessasi yhteydessä meihin.

    6.3 Saatamme myös esittää henkilötietojasi kolmansille osapuolille, mikäli meillä on painavia syitä epäillä
    tietojen jakamisen, saatavuuden, käyttämisen tai pidättämisen olevan tarpeellista seuraavista syistä:
     

        • Oikeudellisen päätöksen, valtiollisen määräyksen tai päätöksen tai muun oikeudellisen   velvollisuuden noudattaminen,
        • Sopimuksemme täyttöönpano tai soveltaminen, 
        • Tuotteidemme turvallisuuden hallinnointi ja ylläpitäminen, mukaan lukien   tietokonejärjestelmiimme ja verkostoomme kohdistuvan hyökkäyksen estäminen tai   pysäyttäminen sekä 
        • Lykon, sen asiakkaiden, luvakkeensaajien tai muiden oikeuksien, omaisuuden tai   turvallisuuden suojeleminen. 
    Huomioithan kyseisten kolmansien palveluita tarjoavien osapuolten soveltavan tietosuojakäytäntöä
    henkilötietojesi käsittelemisessä

    Jaamme henkilötietojasi vain tarvittaessa. 

     

    7. Oikeudet

    Yleistä tietoa

    7.1 Lyko noudattaa ajantasaisia Euroopan Unionin tietosuojalakeja, jotka sovellettaessa käsittävät seuraavat oikeudet: 

        • Oikeus maksuttomaan rekisteriotteeseen (laissa määritellyn mukaisesti) ja pääsy kopioon henkilötiedoistasi sekä oikeus vaatia oikaisua ja, joissain tapauksissa,   henkilötietojesi poistamista, 
        • Oikeus vaatia tietojen käsittelyn rajoittamista ja vastustamisoikeus, jonka pohjana on  yhtiömme oikeutetut intressit, 
        • Valitusoikeus valvontaviranomaiselle, 
        • Jos henkilötietojen käsittely pohjautuu suostumukseesi, sinulla on oikeus milloin tahansa  peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tulevaisuudessa. 
        • Oikeus vaatia henkilötietojesi siirtämistä toiselle organisaatiolle, joka vastaa    henkilötietojesi käsittelystä (henkilötietovastaava) niissä tapauksissa,   joissa käsittelemme henkilötietojasi suostumuksellasi tai pohjautuen    kanssasi tehtyyn sopimukseen. 

    7.2 Saat pääsyn henkilötietoihisi ilman lisämaksua pyytäessäsi sitä sähköpostitse osoitteesta privacy@lyko.com.
    Jos 
    emme pysty luovuttamaan sinulle tietoja kohtuullisessa ajassa, tiedotamme sinua ajankohdasta, jolloin tiedot ovat saatavilla. Jos tietoihin käsiksi pääseminen kielletään, Lyko ilmoittaa sinulle kiellon syyt.

    7.3 Kun käsittelemme henkilötietojasi, teemme sen yhteistyössä sisaryhtiömme kanssa voidaksemme tarjota
    sinulle niitä tuotteita ja palveluita, joita käytät ja olet tilannut, toimintaamme harjoittaaksemme, 
    sopimuksen ja lain mukaisia velvollisuuksia täyttääksemme, järjestelmiä ja asiakkaita suojellaksemme tai
    täyttääksemme ne oikeutetut intressimme, jotka kerrotaan aiemmin kappaleissa ”Miten ja miksi käytämme henkilötietojasi” ja ”Milloin ja miten jaamme tietoja muille”. Kun siirrämme henkilötietoja Euroopan Unionista, teemme sen lainmukaisilla toimintatavoilla, jotka on
    kerrottu kappaleessa Henkilötietojen säilyttäminen”.
     

    7.4 Missä määrin käytämme automaattista päätöksentekoa (mukaan lukien profilonti)? 

    Pääsääntöisesti emme tee oikeusvaikutuksellisia päätöksiä automaattisen prosessoinnin ja profiloinnin
    perusteella GDPR artiklan 22 mukaisesti. Mikäli käytämme kyseisiä menettelyjä tulevaisuudessa,
    ilmoitamme tapauskohtaisesti asiasta erikseen ja pyydämme suostumustasi ennen henkilötietojesi
    käyttämistä uudella tavalla lain vaatimuksien mukaan.
     

    7.5 Tietoja vastustamisoikeudestasi GDPR-tietosuojan artiklan 21 mukaisesti 

    • Oikeus vaatia tietojen käsittelyn rajoittamista ja vastustamisoikeusjonka pohjana on yhtiömme oikeutetut intressit.
      Sinulla on milloin tahansa oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelemisen rajoittamista tapauskohtaisen tilanteesi nojalla GDPR artiklan 6 (1) f) mukaisesti. Tämä kattaa kaiken profiloinnin GDPR artiklan 4 (4) säännösten alla. Jättäessäsi oikaisuvaatimuksen, lopetamme henkilötietojesi käsittelyn, mikäli  emme voi esittää olennaisia oikeudellisia syitä henkilötietojen käsittelemiselle, jotka syrjäyttävät omat intressisi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos henkilötietojen käsittely tapahtuu oikeudellisten vaateiden laatimiseksi, toteuttamiseksi tai  puolustamiseksi. 
    • Mikäli et halua vastaanottaa kohdennettua mainontaa, tämä ei tarkoita, että et tule jatkossa   näkemään mainoksia verkkosivuillamme. Mainontamme ei pyyntösi perusteella ole   kohdennettua ja   saattaa näin ollen tuntua epärelevantilta. Lue lisää kohdasta Oikeudet”. 
    • Oikeus vaatia tietojen käsittelyn rajoittamista markkinointimielessä.
      Tietyissä tapauksissa käsittelemme henkilötietojasi markkinointitarkoituksessaSinulla on oikeus   vaatia henkilötietojen käsittelyn rajoittamista kyseiseen tarkoitukseen milloin tahansamukaan   lukien suoramarkkinointiin liittyvä profilointi.                             Pyytäessäsi henkilötietojen käytön rajoittamista suoramarkkinointitarkoituksessa,   lopetamme henkilötietojesi käsittelyn kyseiseen tarkoitukseen.   Rajoituspyynnön jättämiselle ei ole virallisia vaatimuksiamutta pyyntö tulee tehdä osoitteeseen   privacy@lyko.commikäli mahdollista. 

    7.6 Huom: pyytäessäsi Lykoa pidättäytymään yhteydenotoista sähköpostitse tiettyyn sähköpostiosoitteeseen, 
    säilytämme kopion sähköpostista kieltopyynnön lähettäneiden sähköpostien listalla noudattaaksemme 
    pyyntöäsi.
     

    Kunnioitamme oikeuksiasi käsitellessämme henkilötietoja.

     

    8. Turvatoimet tietojen käsittelyssä

    8.1 Suojellaksemme verkkosivujemme kautta luovuttamiasi henkilötietoja, ylläpidämme fyysisiä, teknisiä ja 
    hallinnollisia turvatoimia. Päivitämme ja testaamme turvateknologiaamme säännöllisesti.
     

    8.2 Henkilötietoihisi pääsy on rajoitettu niihin työntekijöihin, jotka tarvitsevat tietoja palvelujen tarjoamiseksi 
    tai 
    järjestelmiemme hallinnoimiseksi. Koulutamme työntekijöitämme luottamuksellisuuden, yksityisyyden jaturvallisuuden tärkeydestä.
     

    8.3 Olemme sitoutuneita tekemään mahdollisia kurinpidollisia toimia ylläpitääksemme työntekijöidemme vastuun yksityisyyden suojelemisesta.

    Henkilötietosi ovat turvassa käsissämme.

    9. Henkilötietojen säilyttäminen

    9.1 Lykon käsittelemät tiedot säilytetään ja käsitellään asumallasi alueella Suomessa tai muissa 
    eurooppalaisissa maissa, joissa Lyko, sen tytäryhtiöt tai yhteistyökumppanit toimivat. Varmistamme 
    keräämämme tiedon käsittelyn noudattavan tietoturvailmoituksemme säännöksiä sekä sovellettavia lakeja.

    9.2 Mikäli siirrämme henkilötietojasi EU/EEA -alueen ulkopuolisiin maihin, tulee se tapahtumaan sopimuksen ja lain mukaisesti.  

    9.3 Lyko säilyttää henkilötietoja niin kauan, kuin tarpeellista. 

    9.4 Säilytämme henkilötietojasi seuraavien kriteerien perusteella:
    • Kauanko henkilötietoja tarvitaan Palveluiden ylläpitämiseksi?
      Tämä
       kattaa mm. verkkosivujen ylläpitämisen, kehittämisen, tilauksesi hallinnan sekä muut Lykon 
      kanssa tehdyt sopimukset, järjestelmiemme suojelemisen sekä kirjanpito- ja yritystiedot. Tämä yleispätevä sääntö koskee useimpia henkilötietojen säilytysaikoja.
    • Onko henkilökohtainen tieto luonteeltaan erityisen yksityistä? Mikäli on, käytössä on lyhyempi säilytysaika.
    • Oletko rekisteröityessäsi hyväksynyt pidemmän säilytysajan? Siinä tapauksessa säilytämme tiedot suostumuksesi mukaisesti.
    • Onko Lykolla juridinen, sopimuksellinen tai jokin muu velvollisuus säilyttää tietoja?  Esimerkkinä voidaan mainita joidenkin maiden lainsäädännössä oleva velvollisuus säilyttää tietoja esimerkiksi kirjanpidollisista syistä tai viranomaisten määräys säilyttää tietoja, jotka ovat tarpeellisia tarkastussyistä tai mahdollisten riitatilanteiden ratkaisemista varten.

    9.5 Halutessasi lisätietoja henkilötietojesi säilytyksestä, oikeuksistasi tai tietojesi siirrettävyydestä ota yhteys tietosuojatiimiimme osoitteessa privacy@lyko.com.

    Säilytämme henkilötietojasi vain tarvittavan ajan ja ainostaan siihen tarkoitukseen, johon tiedot on kerätty.

     

    10. Poikkeukset

    10.1 Kasautuva data: 
    Kasautuvaa dataa kerätään ja käsitellään käyttäjätrendien seuraamisen ja arvioimisen ja Palvelujen 
    tarjoamisen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että tietoja siitä, kuinka käytät Palveluja kerätään ja 
    anonymisoidaan, jotta tiedot eivät ole yhdistettävissä sinuun. 
    Käytämme anonyymia tietoa, siitä miten jäsenemme käyttävät Palveluita, tilastojen sekä
    palveluiden parantamisen ja kehittelyn vuoksi. Tiedot ovat täysin anonyymejä, 
    eivätkä kata henkilötietoja. Tämänkaltainen tieto saatetaan säilyttää kauemmin kuin henkilötietosi.

    Anonymisointi tarkoittaa henkilötietojen tunnistettavuuden poistamista niin, että yhdistäminen henkilöön ei ole mahdollista ja lisäksi niistä erotetaan tiedot, jotka mahdollistavat tiettyyn henkilöön yhdistämisen. Tällainen tietojen käsittelytapa on askeleen edellä pseudonymisointia, joka vaikeuttaa henkilön ja tietojen yhdistämistä toisiinsa. Lyko anonymisoi henkilötietosi, jos et ole aktiivinen 24 kuukauteen.

    10.2 Kolmas osapuoli: Tietosuojaperiaatteet eivät koske henkilötietoja, jotka luovutat toiselle käyttäjälle Palveluiden kautta tai 
    muille kolmansille osapuolille esimerkiksi viesti ja maksupalveluiden kautta. Napsauttamasi kolmansien 
    osapuolten linkit verkkosivuillamme saattavat soveltaa kyseisten osapuolten tietosuojaperiaatteita, 
    käytäntöjä tai eri sääntöjä. Lue ystävällisesti napsauttamiesi kolmansien osapuolten linkkien tietosuojaperiaatteet pitääksesi itsesi 
    ajan tasalla osapuolten keräämästä tiedosta ja sen käsittelemisestä.
     

    10.3 Lapset: Lyko ei tietoisesti kerää henkilötietoja alaikäisiltä alle 18-vuotiailta. Jos olet alle 18-vuotias, älä lähetä henkilötietojasi Palveluiden kautta. Kehotamme vanhempia ja huoltajia seuraamaan 
    lasten internetin käyttöä ja soveltamaan tietosuojaperiaatteitamme neuvomalla lapsia, ettei heidän tule 
    koskaan luovuttaa henkilötietojaan Palveluiden kautta ilman huoltajan lupaa. Jos epäilet, että alaikäinen alle 18-vuotias on luovuttanut henkilötietoja meille Palveluiden kautta, ota ystävällisesti yhteyttä sähköpostise osoitteeseenprivacy@lyko.com ja teemme parhaamme poistaaksemme tiedot tietokannoistamme.
     

    Tämä tietosuojailmoitus ei koske kasautuvaa ja anonymisoitua dataa tai kolmansien osapuolten linkkejä. Lyko pyrkii pidättäytymään lasten henkilötietojen käsittelemisestä. 


    11. Lisäpalvelut

    11.1 Maksupalveluidentarjoajat

    Tarjoamme maksutavan myös kolmansien osapuolten kautta. Voit käyttää maksutapaa ostaessasi tuotteita verkkokaupastamme. Keräämme henkilötietojasi 
    siirtääksemme maksun kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajalle. Keräämämme henkilötiedot 
    kattavat tietoja, kuten nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite, henkilötunnus sekä tietoja 
    tilauksestasi. Oikeusperusamme henkilötietojesi keräämiselle on edellytys sopimuksen toteuttamiseen. 

    Voit kolmansien osapuolten maksupalveluiden kautta maksaa ostoksesi myöhemmin laskullaKolmansien 
    osapuolten maksupalveluntarjoajat tarjoavat mahdollisuuden maksaa ostoksesi tietyn ajan sisällä tai jakaa maksusi osiin. 
     

    11.2 Qliro AB on maksupalveluntarjoaja, jonka voit valita maksutavaksi tehdessäsi ostoksia verkkokaupassamme. 
    Valitessasi Qliron maksutavaksesi, siirrämme tarvittavat henkilötietosi tilauksen suorittamiseksi. Tällaisia 
    tietoja ovat esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite, henkilötunnus ja tietoja tilauksestasi
    Oikeusperusamme henkilötietojesi keräämiselle on sopimuksen täyttämisen edellytykset. Voit lukea lisää 
    ehdoista palveluntarjoajan verkkosivuilla ositteessa qliro.com 
    Qliro Privacy 

    11.3 Trustpilot
    Tehdessäsi ostoksia verkkokaupassamme jaamme sähköpostiosoitteesi Trustpilotin kanssa. Trustpilot pyytää sinua arvioimaan kokemuksesi Lykolla sekä ostamasi tuoteet. Arviot näkyvät 
    verkkosivuillamme. Voit halutessasi arvioida kokemuksesi Lykolla Trustpilotin kautta. Tarkoituksenamme on saada 
    asiakassuosituksia sekä arvosteluja kokemuksestasi verkkosivuillamme ja tuotteistamme, jotta voimme 
    kehittää palvelujamme ja prosessejamme. Käsittelemme tarvittavia henkilötietoja kehittääksemme 
    toimintaamme ja tarjotaksemme laadukkaita tuotteita asiakkaillemme intressiemme mukaisesti.


    12. Tietosuojailmoituksen muutokset ja päivitykset

    12.1 Päivitämme tietosuojaperiaatteitamme tarpeen mukaan asiakkaiden palautteen ja Palveluidemme muutoksien mukaisesti. Kun periaatteita päivitetään, viimeisimmän päivityksen päivämäärä muuttuu sivun yläosassa ja muutokset kerrotaan Muutoshistoria-sivulla. Jos tietosuojaperiaatteissa tai Lykon henkilötietojen käytössä tapahtuu suurempia muutoksia, niistä tiedotetaan lainmukaisesti verkko-ilmoituksella tai sähköpostitse enne kuin muutokset astuvat voimaan. Suosittelemme lukemaan henkilötietoperiaatteet silloin tällöin, jotta pysyt ajan tasalla Lykon henkilötietojen ja yksityisyyden suojasta. 

    Päivitämme tietosuojailmoitustamme päivittäessämme henkilötietojesi käsittelyprosessia. 


    13. Kysymyksiä tai huomautettavaa

    Asiakkaista ja käyttäjistä vastaa:
    Lyko Online AB
    yritysnumero 556740-9502
    Äppelbovägen 60

    786 91 Vansbro

    Sweden

    +46 281-714 90 

    privacy@lyko.com 

     

    Voit lähettää tietosuojailmoitustamme koskevat kysymykset ja kommentit tietosuojatiimillemme 
    osoitteeseen:
     

    privacy@lyko.com 

    Voit myös halutessasi ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme: 

    Sharp Cookie Advisors AB 

    Laillinen edustaja Sofia Edvardsen 

    P.O. Box 45411, 
    SE-104 31 Stocholm 
    Sweden 

    dpo@lyko.com 

    +46 281-714 90 

    ------------------------

    Tiivistelmä | Kokoversio

     

     

    MUUTOSHISTORIA

     

    Toukokuu 2018: Selvennykset uudesta tietosuoja-asetuksesta johtuen (General Data Protection Regulation, ”GDPR”) astuivat voimaan 25. toukokuuta 2018. Päivitetyt Tietosuojaperiaatteet astuivat voimaan 
    automaattisesti kaikkia asiakkaita ja sivuston vierailijoita koskien 25. toukokuuta 2018. Uudet henkilötietoperiaatteet ovat voimassa siitä päivästä lähtien palveluita käyttäessäsi. Periaatteet on 
    muokattu lyhyiksi ja ytimekkäiksi, selkeiksi sekä helpommin ymmärrettäviksi.
     

    Kesäkuu 2018: Päivitys rekrytoinnikäytännöissä. Palvelujemme käyttäminen kyseisestä päivämäärästä 
    edespäin soveltaa päivitettyä tietosuojailmoitusta.

    Lokakuu 2020: Tietosuojailmoitus on lisäksi korjattu kompaktiksi, selkeäksi, ymmärrettäväksi sekä 
    helpommin tulkittavaksiPalvelujemme käyttäminen kyseisestä päivämäärästä edespäin soveltaa päivitettyätietosuojailmoitusta.

    Marraskuu 2021: Tietosuojailmoitusta on päivitetty uusien markkinointiprosessien sekä 
    maksupalveluntarjoajien osalta.
     

    Uutuudet ja tarjoukset

    Tilaa uutiskirjeemme ja liity tekstiviestilistallemme saadaksesi tietoa ajankohtaisista tarjouksista ja kampanjoista!

    Seuraa meitä

    Asiakaspalvelu

    HIUKSET & KAUNEUDENHOITO ovat intohimojamme Lykolla, kuten myös ehdottoman ensiluokkaisen ASIAKASPALVELUN tarjoaminen. Autamme selvittämään, miten saat kiharasi pysymään kauemmin, mikä huulipuna sopii viikonlopun asukokonaisuuteen, mikä partatrimmeri antaa parhaat tulokset tai mihin ihmeeseen tilausvahvistus on kadonnut - olemme täällä sinua varten! Löydät yhteystietomme ja asiakaspalvelun aukioloajat alta. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa - Ota rohkeasti yhteyttä! Psst! Usein kysytyt kysymykset -sivulta löydät vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin.

    AUKIOLOAJAT: 


    Chat
    ma-pe 09:00 - 16:00

    Sähköpostilla: asiakaspalvelu@lyko.fi

    Copyright 2021
    LEIKITTELE LYKOLLA - 55 000 KAUNEUDENHOITOTUOTETTA