Lykos foundationguide: Hitta rätt foundation från Clinique

Glowig finish, heltäckande eller kanske en serumfoundation? Cinique har allt! Hitta din nya favorit.

20 okt, 2021
1 liker

I vår artikelserie om foundations och bästsäljande varumärken har nu turen kommit till Clinique. Du känner med allra största sannolikhet igen märket, och kanske har du provat flera produkter under åren som gått. Clinique har faktiskt funnits på marknaden i hela 53 år – inte illa! Men vilken foundation passar dig och din hudtyp bäst? Det vet Cliniques Category Trainer Makeup, Jenny Hellström.

Hur hittar jag rätt nyans bland Cliniques foundations?

Jenny Hellström är Cliniques Category Trainer Makeup.

– Det finns ett system som egentligen är väldigt lättnavigerat. Först har du två bokstäver som indikerar underton, CN för naturligt kall och WN för naturligt varm, och sen två siffror som indikerar djupheten eller hur ljus eller mörk färgen är. Ju högre siffra desto mörkare färg. En kall ton är i Cliniques värld rosa, medan en varm ton är en gyllengul ton, förklarar Jenny Hellström och fortsätter:

 

– Det är samma system för alla foundations. Men färgerna kan alltid upplevas lite olika beroende på vad det är för täckning och finish på produkten. Matta och täckande produkter upplevs ofta lite ljusare medan mer återfuktande produkter upplevs lite mörkare, även med samma nummer.

 

Kan du kort berätta om de olika foundations som finns från Clinique hos Lyko?

 

– Det som kännetecknar alla Cliniques foundations är att de alla är behandlande och hudvårdande. De uppfyller verkligen Cliniques filosofi om rena produkter: enkelt, säkert och effektivt! De är utvecklade för att ge de bästa resultaten utan irritation, säger Jenny och tillägger:

 

– Ta Even Better-serien för exempel, där man hittar dessa fyra produkter: Even Better Makeup SPF 15, Even Better Clinical Serum Foundation Spf 20, Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF15 och Even Better Refresh Hydrating and Repairing Makeup. Alla jobbar både omedelbart och på sikt med att förbättra huden.

 

Så bra, berätta mer!

 

Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20 är en ny och väldigt innovativ foundation med tre serumteknologier. Hyaluronsyra återfuktar medan salicylsyra förfinar hudens struktur och gör den jämnar och lenare. Den innehåller också C-vitamin och Cliniques exklusiva molekyl UP302 som tillsammans ljusar upp missfärgningar och mörka fläckar. Solskyddet skyddar dessutom mot framtida missfärgningar. Den har en naturlig finish och passar kombinerad till oljig hud.

 

Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF 15 är perfekt till torrare hudtyper även om alla kan använda den. Den är otroligt fuktgivande och innehåller C-vitamin som ger huden ny lyster över tid. Den ger också ett fantastisk glow omedelbart och en lätt till medium täckning.

Det finns något för alla hudtyper bland Cliniques foundations.

 

Even Better Refresh Hydrating and Repairing Makeup är en revitaliserande och föryngrande foundation. Den ger en look av nästan osynliga porer, och jämnar ut och fyller ut för en hud som ser yngre ut. Hyaluronsyra fyller ut torrhetslinjer och effektiva peptider gör huden mjuk och jämn medan salicylsyra förnyar hudstrukturen. Den bjuder på full täckning med en naturlig finish och passar alla hudtyper.

Even Better Makeup SPF 15 är en medium till fulltäckande foundation och som också hjälper till att ljusa upp och jämna ut hudtonen. Passar en kombinerad till oljig hud och har en naturlig finish.

 

Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup är en optimal foundation för en aknebenägen hud då den med hjälp av salicylsyra både täcker, rengör, behandlar och förbygger nya utbrott. Den har en naturlig finish och den lugnar rodnad i huden. Medium täckning.

 

Superbalanced Makeup är en superlätt, silkig foundation för en helt viktlös känsla. Den gör lite av allt eftersom den både kontrollerar olja och återfuktar. Lätt till medium täckning med en naturligt matt finish och passar alla hudtyper.

Av: Skjønnhetsredaktør Bella Säfvenberg
20 okt, 2021

Gi din mening om artikkelen

1 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å anmelde denne artikkelen

Nyheter og tilbud

Registrer deg for våre nyhetsbrev og SMS, så du ikke går glipp av noen tilbud eller kampanjer!

Følg oss

Kundeservice

Copyright 2021