Lyko Privacy Notice

Lyko Online AB er en international kæde af hårpleje- og hudplejespecialister, der brænder for skønhed. Vi forstår, at du bekymrer dig om dit privatliv. Denne Privacy Notice beskriver vores politikker og praksis vedrørende indsamling og brug af dine personlige data samt angiver dine personoplysninger. Vi tager dette meget alvorligt og vil sørge for at opdatere denne Privacy Notice, efterhånden som vi påtager os ny persondatapraksis eller vedtager nye privacy politikker. 

Sammenfatning

  • Hjemmesiden drives af Lyko Online AB, reg no. 556740-9502 (“Lyko”, “vi”, “os”), et selskab stiftet i henhold til svensk lov, hvis hovedkontor er  placeret  Äppelbovägen 60, 786 91 Vansbro, Sverige. 
  • På hjemmesiden kan du læse om vores produkter og tjenester, abonnere på vores nyhedsbrev, samt læse om, hvad vi hos Lyko laver og brænder for. 
  • Du vil kunne få adgang til det meste af hjemmesiden uden at registrere dine personlige data hos Lyko. Vi bruger dog cookies, som giver os personlige data om dig. Du kan læse mere om vores cookies i vores Cookie Policy. 
  • Visse dele af hjemmesiden kræver, at du angiver nogle oplysninger om dig selv. Det kan for eksempel omfatte rekruttering, når du indsender en jobansøgning hos os, eller når du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Her kan du blive bedt om at give oplysninger såsom, men ikke begrænset til, dit navn, din e-mail og din adresse.
  • For specifikke tjenester, såsom Club Lyko, og tjenester, der administreres af vores tilknyttede selskaber, såsom webshoppen, som du kan få adgang til fra lyko.com, gælder specifikke vilkår og privatlivspolitikker for de relevante tjenester. 
  • Vi er en del af en international gruppe af selskaber og deler administrative systemer. Det betyder, at vi kan vi dele nogle eller alle dine personlige data med tilknyttede selskaber til administrative formål eller de legitime forretningsformål beskrevet nedenfor.
  • Hvis du har spørgsmål til, hvordan vi håndterer dine personoplysninger, kontakt os gerne på privacy@lyko.com.

Tryk  de to links nedenfor for yderligere information. 

Senest revideret: 30/11 2021

Gå til sammenfatning | Gå til version i fuld længde

 

Privacy Notice (komplekt version)

Senest revideret: 30/11 2021

Indhold:

  1. Introduktion
  2. Vores principper 
  3. Personoplysninger vi indsamler 
  4. Hvordan og hvorfor vi bruger dine personoplysninger 
  5. Rekruttering 
  6. Hvornår og hvor vi deler informationen med andre 
  7. Persondata rettigheder 
  8. Sikring af dine informationer 
  9. Indsamling og opbevaring af personoplysninger 
  10. Undtagelser 
  11. Yderligere 
  12. Ændringer og opdateringer af Privacy Notice 
  13. Spørgsmål og klager 

 

Gå til sammenfatning | Gå til version i fuld længde

---------------------------------------------------------------

Privacy Notice

1. Introduktion

Velkommen til lyko.com! Lyko Online AB er en international kæde af hårpleje- og hudplejespecialister, der brænder for skønhed. Hjemmesiden drives af Lyko Online AB, reg no. 556740-9502 (“Lyko”, “vi”, “os”), et selskab stiftet i henhold til svensk lov, hvis hovedkontor er på placeret på Äppelbovägen 60, 786 91 Vansbro, Sverige. Denne fortrolighedserklæring er derfor gældende for de hjemmesider og tjenester, der leveres af Lyko Online AB, reg.nr.: 556740-9502, samt Lykos tilknyttede selskaber.

På hjemmesiden kan du læse om vores produkter og tjenester, abonnere på vores nyhedsbrev, samt læse om, hvad vi hos 
Lyko laver og brænder for.
 

Denne Privacy Notice beskriver vores politikker og praksis vedrørende vores indsamling og brug af dine personlige data. Den angiver dine rettigheder i forbindelse med brug af vores hjemmeside eller brug af visse funktioner på hjemmesiden. Bemærk venligst, at nogle af vores funktioner indeholder links til tredjeparter, hvis håndtering af personlige oplysninger kan afvige fra vores. Hvis du indtaster personlige data i nogen af disse funktioner, vil dine oplysninger blive behandlet i overensstemmelse med deres respektive privacy policy.   

Obs: For specifikke tjenester, såsom Club Lyko, og tjenester, der administreres af vores tilknyttede selskaber, såsom webshoppen, som du kan få adgang til fra lyko.com, gælder specifikke vilkår og privatlivspolitikker for de relevante tjenester.

Vi forstår og anerkender, at sikringen af dine data er et løbende ansvar. Vi vil derfor sørge for at opdatere denne Privacy Notice, efterhånden som vi påtager os ny persondatapraksis eller vedtager nye privacy politikker. 

 

2. Vores principper

2.1  Vi gør vores bedste for at beskytte din integritet ved at bruge hensigtsmæssige tekniske sikkerhedsløsninger. Det indebærer at: 

  • Vi forsikrer om, at vores sikkerhedsforanstaltninger er hensigtsmæssige og tilstrækkelige for at beskytte dine oplysninger. 
  • Vi forsikrer om, at alle vores tredjepartssamarbejdspartnere, som behandler dine personoplysninger, har hensigtsmæssige og tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger. 
  • Vi respekterer din integritet. Du modtager kun markedsføring (via e-mail, post, sms eller telefon) fra os og fra andre organisationer, som er udvalgt med omhu.
  • Vi er tydelige omkring, hvornår du selv kan vælge, hvilke serviceydelser og hvilken information, du vil tage del af. Vi har f.eks. funktioner, som du kan klikke på, hvis du ikke længere ønsker at modtage markedsføring fra os eller vores samarbejdspartnere. I visse situationer kan vi være nødsaget til at sende e-mail eller sms til dig med information eller spørgsmål angående dit medlemskab.
  • Vi indsamler og anvender kun individuelle personoplysninger, hvis vi har din tilladelse, eller hvis vi er berettiget til bestemte handlinger, f.eks. for at administrere dit medlemskab.
  • Vi er tydelige omkring, hvilken information vi indsamler om dig, samt hvordan vi bruger den. 
  • Vi bruger kun personlige oplysninger til de formål, som de er indhentet til, og vi forsikrer om, at sletning af informationen sker på en sikker måde.

2.2  Hvis vi på Lyko, eller nogen af vores samarbejdspartnere, overfører information udenfor den Europæiske Union (EU) og Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), så sker det kun med hensigtsmæssige og relevante sikkerhedsforanstaltninger (angivet under gældende databeskyttelseslovgivning). Dette omfatter for eksempel, at vi vil bruge standardkontraktklausulerne godkendt af EU-Kommissionen for dataoverførsler til tredjelande (de såkaldte 'SCC'er') i aftalerne med vores databehandlere.

Sammenfatning: 
Vi respekterer dine personlige data og dine oplysninger behandles sikkert hos os. 

3. Persondata, vi indsamler

3.1 Indsamling af personlige data

Lyko indsamler data omkring hjemmesidens besøgende. Vi videresælger ikke personlig information til andre and deler det kun med tredjeparter, der faciliterer levering af vores produkter og services. For mere om dette – se afsnit 5. 

3.2 Personlige data, som du giver til os

Når du bruger visse funktioner på hjemmesiden, giver du os direkte personoplysninger, f.eks. hvis du bestiller en årsrapport eller abonnerer på vores nyhedsbrev, beder vi om din e-mailadresse. Hvis du indsender en jobansøgning, vil du blive bedt om yderligere oplysninger, såsom dit navn, dine kontaktoplysninger og, hvis det er relevant, din tidligere erhvervserfaring og uddannelse. 

3.3 Oplysninger, der indsamles når du besøger vores hjemmeside – brug af cookies 

Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi visse oplysninger om dig til de formål, der er beskrevet i afsnit 4.

Ligesom mange andre hjemmesider indsamler lyko.com automatisk visse oplysninger og gemmer dem i logfiler for at generere statistik og måle aktivitet. Disse oplysninger kan omfatte IP-adresser, web beacons, din computers eller enheds lokalisering eller generelle placering, browser, operativsystem og andre oplysninger om brugen af vores hjemmeside, herunder en historik over de sider, du ser. Læs mere om brugen af cookies i vores Cookie Policy.

3.4 Din kontakt med Lyko

Hvis du er i kontakt med os via e-mail, telefon eller enhver anden form for kommunikation, kan vi opbevare denne korrespondance og oplysningerne deri (såsom navn, forespørgsel, placering og enhver personlig identificerbar information, du selv skriver). Informationerne bruges til at besvare din forespørgsel; at underrette dig om lanceringer eller andre tjenester; eller for at føre en fortegnelse over din klage, spørgsmål, anmodning og lignende. Hvis du ønsker at Lyko skal slette dine personlige oplysninger eller på anden måde undlade at kommunikere med dig, er du altid velkommen til at kontakte os på privacy@lyko.com. 

Bemærk: Hvis du beder Lyko om ikke at kontakte dig via e-mail på en bestemt e-mailadresse, beholder vi en kopi af denne e-mailadresse på en “send ikke"-liste specifikt for at efterkomme din anmodning om ingen kontakt.

3.5 Hvad sker der, hvis du ikke giver os adgang til dine data

Du kan bruge vores hjemmeside uden at give os dine personlige oplysninger. Du vil dog ikke være i stand til at indsende en jobansøgning eller abonnere på vores nyhedsbreve uden at give Lyko den væsentlige data til at kunne udføre tjenesten. 

Du kan vælge kun at indtaste de obligatoriske oplysninger, når du foretager et køb.


Sammenfatning: Det er ikke nødvendigt at give os din data for at besøge lyko.com. 

 

4. Hvordan og hvorfor vi bruger dine personoplysninger

4.1  Vi indhenter information til følgende formål: 

4.2  
Håndtering afmedlemsskab: Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev eller bestiller en årsrapport, vil vi bede dig om at angive din e-mailadresse, så vi kan levere de tjenester og produkter, du har anmodet om. 

Retsgrundlag: Vi bruger de personlige data, der er nødvendige for at administrere de tjenester, som du har anmodet om (legitim interesse) og den svenske markedsføringslov med hensyn til samtykke eller etableret kundeforhold. 

Rekruttering: Via vores hjemmeside kan du søge konkrete jobs. Når du gør det, har vi brug for visse oplysninger fra dig, så vi kan administrere ansøgningen og kontakte dig, hvis det er nødvendigt, og for at kunne vurdere, om du er egnet til ansættelse hos Lyko.

Retsgrundlag: Vi bruger de personlige data, som det er nødvendigt for at administrere rekrutteringsprocessen, som er baseret på vores legitime interesser, juridiske forpligtelser og, hvis det er relevant, dit forudgående samtykke. 

4.3  
Statistik, analyser og opdatering af serviceydelser: Vi indsamler data om IP-adresser, lokalisering af computer eller enhed, browsertype, operativsystem og andre oplysninger om brugen af vores hjemmeside for at kunne forbedre din oplevelse af hjemmesiden. Vi kan også bruge din IP-adresse til at hjælpe med at diagnosticere problemer med vores server og til at administrere vores hjemmeside, analysere tendenser, spore besøgendes handlinger og indsamle demografiske oplysninger, som hjælper os med at identificere besøgendes præferencer. Til statistiske formål gemmer vi oplysninger om, hvor mange individuelle besøgende vi har på vores hjemmeside og hvor ofte disse individuelle brugere besøger vores hjemmeside. Vi indsamler og opbevarer disse oplysninger for bedre at kunne forstå vores kunders behov og interesser, så vi kan udvikle og forbedre vores tjenester. Læs mere om vores brug af cookies i vores Cookie Policy.

Retsgrundlag: Det er vores legitime interesse at forbedre vores tjenester og udvikle vores forretning. Hvor det er relevant, er vi desuden afhængige af dit samtykke til brug af cookies i henhold til EPrivacy-direktivet.

4.4  
Målrettet markedsføring ved besøg af vores hjemmeside: Når du besøger vores hjemmeside, gemmer vi muligvis visse cookies for at analysere dine præferencer, så vi kan vise dig relevant markedsføring, når du vender tilbage til vores webshop. Det betyder, at vi gemmer information om, hvad vi tror, du er interesseret i og tilpasser den markedsføring, du ser, når du besøger vores hjemmeside, i overensstemmelse hermed. Præcis hvilken type cookies vi bruger, hvilken type information der indsamles, hvorfor disse oplysninger indsamles, og hvordan du kan administrere, inaktivere eller slette cookies, kan du læse om i vores Cookie Policy.

Retsgrundlag: Vi udfører denne behandling i det omfang, det er nødvendigt for pleje vores legitime interesse i at forstå vores besøgende og give dem personligt og relevant indhold og tilbud. Hvor det er relevant, er vi desuden afhængige af dit samtykke til brug af cookies i henhold til EPrivacy-direktivet. 

4.5  Relevant markedsføring fra vores tilknyttede selskaber og forretningspartnere: Vi samarbejder med vores associerede selskaber og flere andre virksomheder, som vi har udvalgt nøje. Når du giver os din e-mail og/eller din fakturerings-/forsendelsesadresse, kan du modtage markedsføring fra vores tilknyttede selskaber og andre virksomheder, som du kunne være interesseret i. Vi vil også give vores samarbejdspartner din e-mailadresse, når du foretager et køb gennem vores hjemmeside, for at bede om en anmeldelse af din købsoplevelse hos os. Du kan altid vælge at afmelde sådanne beskeder eller e-mails, hvis du ikke ønsker at modtage disse marketingmeddelelser. For at afmelde skal du kontakte den pågældende afsender, for at fravælge markedsføringskommunikation. 

Retsgrundlag: Vi udfører denne behandling i det omfang, det er nødvendigt for pleje vores legitime interesse i at forstå vores besøgende og give dem personligt og relevant indhold og tilbud. Hvor det er relevant, er vi desuden afhængige af dit samtykke til brug af cookies i henhold til EPrivacy-direktivet. 

4.6  
Sikkerhed: Vi bruger besøgendes oplysninger for at beskytte vores produkter, serviceydelser og kunder i forhold til at opdage og forhindre svindel, for at løse konflikter og håndhæve vores aftaler. 

Retsgrundlag: Vi udfører denne behandling, fordi det er nødvendigt for vores legitime interesse at beskytte vores systemer og tjenester. 

4.7  Kundeservice/Kommunikation med dig: Som nævnt ovenfor i afsnit 3, gemmes og behandles visse oplysninger, som du giver os, når du kontakter os. Det sker for bedst muligt at kunne håndtere din henvendelse og håndtere eventuelle kundeklager.

Retsgrundlag: Denne behandling udføres for at kunne besvare dine henvendelser og for at opfylde vores kontraktforpligtelser og juridiske forpligtelser.

4.8  Tredjeparts betalingstjenester
Hvis du vælger at betale dit køb senere med en faktura, vil vi bruge og overføre dine personlige data til den valgte tredjeparts udbyder af betalingstjenesten. Vores formål er at overføre vores betalingskrav, så vi kan gennemføre købet med dig. Bemærk venligst, at det er tredjeparts betalingstjenesteudbyderes vilkår og privatlivspolitikker, der her er gældende for brugen af dine personlige data til behandling af din betaling. 

Retsgrundlag: Denne behandling udføres for at give dig de produkter, du har købt, og for at opfylde vores kontrakt med dig. 


Sammenfatning: Vi behandler kun dine data til bestemte formål, og vi har mindst ét juridisk grundlag for hver behandling.
 

5. Rekruttering

5.1  Lyko vil indsamle personlige oplysninger om dig, hvis du søger job hos os gennem vores rekrutteringstjenester. Vi bruger en tredjepartsudbyder, Reachmee, til vores rekrutteringsprocesser. Du kan få adgang til og indsende, gemme, ændre og opdatere dine personlige oplysninger på din kandidatprofil i rekrutteringsportalen fra Reachmee. 

5.2  Du kan bruge rekrutteringsportalen til at: 

  • Søge de stillinger hos Lyko, som er specifikt opslået på vores hjemmeside, 
  • Søge uopfordret til mulige fremtidige ledige stillinger hos Lyko 
  • Tilmelde dig e-mail-notifikationer om ledige stillinger hos Lyko (du kan altid afmelde dig sådanne e-mails via Indstillinger på din konto).

5.3  De oplysninger, vi kan indsamle, når du bruger vores rekrutteringstjenester til de formål, der er beskrevet ovenfor, omfatter for eksempel: 
  • dit CV, information om uddannelse, tidligere ansættelser og referencer 
  • dine svar fra rekrutteringstests. 
  • andre oplysninger, der kan være relevante for at vurdere din egnethed til en stilling hos os i Lyko  
5.4  Vi vil også indsamle kontaktoplysninger fra kommunikationen med dig, såsom dit navn, din post- og e-mailadresse og dit telefonnummer. I forbindelse med vores rekrutteringstjenester vil der blive indsamlet yderligere personoplysninger for at overholde vores juridiske forpligtelser eller for at kunne yde personalegoder; vi vil bede dig om at give os for eksempel din kønsidentitet og din alder, som en del af vores arbejde for at fremme ligestilling på arbejdspladsen, som tilladt eller nødvendigt ved lov. 

5.5  Lyko bruger dine data til at matche dine færdigheder og erfaring med de stillinger, som Lyko tilbyder. Oplysningerne behandles af Reachmee og kan også videregives til relevante ansættelsesledere og andre personer involveret i HR og rekruttering hos Lyko. Hvis du bliver inviteret til jobsamtale, kan Lyko indsamle yderligere oplysninger om dig for at hjælpe med at vurdere din egnethed til stillingen. De yderligere oplysninger kan omfatte visse helbredsoplysninger for at give handicapydelser samt et passende arbejdsmiljø for specifikke kandidater; Vi vil muligvis også for nogle kandidater indhente straffeattest, for eksempel vedrørende visse lederstillinger. 

5.6  Vi kan indsamle personlige oplysninger fra følgende kilder:
    • Direkte fra dig
    • Fra rekrutteringsbureauer
    • Gennem offentligt tilgængelige onlinekilder, som f.eks. LinkedIn; eller
    • Fra referencer eller mundtlige kilder (som f.eks. tidligere chef).

5.7  Selvom vi overfører dine oplysninger fra vores rekrutteringsportal til vores interne HR-systemer, hvis du ansættes hos Lyko, udgør denne erklæring ikke en del af et ansættelsestilbud eller kontrakt mellem dig og Lyko. Hvis vi giver dig et ansættelsestilbud, vil vi separat give yderligere oplysninger om vores håndtering af dine personoplysninger. 


Sammenfatning: Vi respekterer dit privatliv, når du søger job hos os.

6. Hvornår og hvor vi deler information med andre

6.1  Vi deler dine personlige data, når det er nødvendigt for at gennemføre en transaktion eller for at lave en kontrakt, eller når vi har rimelige forretningsmæssige grunde til at gøre det. Hvis du vælger at betale senere med faktura, deler vi dine personlige data med vores tredjepartsbetalingstjeneste. 

6.2  Med det formål at administrere din tilmelding eller administrere vores hjemmesides funktion, kan vi videregive dine personlige oplysninger til vores tilknyttede selskaber og servicepartnere (dvs. virksomheder, vi har hyret til at yde kundesupport, hjælpe med at beskytte og sikre vores systemer eller hjælpe os i administrationen af vores nyhedsbrev eller rapporter), som er betroet til at behandle dine oplysninger på vores vegne og i overensstemmelse med vores instruktioner, denne Privacy Notice og andre passende foranstaltninger for privatliv og sikkerhed. Vi deler også dine oplysninger med vores servicepartnere, hvis du anmelder det produkt, du køber hos os, eller din kontakt med os. 

6.3  Det kan være nødvendigt for os at videregive personlig information til tredjeparter, hvis vi har gode grunde til at tro, at adgang, brug, opbevaring eller videregivelse af sådanne oplysninger med rimelighed er nødvendig for at: 

      • følge loven, retslige processer, myndigheders beslutninger eller domstoles ordre, 
      • kunne praktisere vores generelle vilkår og/eller andre aftaler, 
      • håndtere eller opretholde sikkerheden for vores produkter, herunder at forhindre eller stoppe et angreb på vores system eller netværk, og 
      • beskytte rettigheder og ejendom som tilhører Lyko, og sikkerhed for Lyko, vores kunder, franchisees eller andre.   

Bemærk venligst, at sådanne tredjepartstjenesteudbyderes vilkår og privatlivspolitikker gælder for brugen af dine personlige data til behandling af dine anmodninger. 


Sammenfatning: Vi deler kun din data, når det er nødvendigt. 

7. Persondata rettigheder 

General information

7.1  Lyko følger aktuelle databeskyttelseslove i Den Europæiske Union (EU), som ved anvendelse omfatter følgende rettigheder: 

      • Du har ret til omkostningsfrit at anmode om et registeruddrag (i overensstemmelse med definitionen i lovgivningen) og adgang til en kopi af dine personoplysninger samt at anmode om rettelse, og under visse omstændigheder, sletning af dine personoplysninger, 
      • Du har ret til at anmode om begrænsning og modsætte og dig bearbejdelse af dine personoplysninger, som sker på grund af berettigede interesser 
      • Du har ret til at fremføre klager hos en databeskyttelsesmyndighed. Datatilsynet er den myndighed i Danmark, som udfører tilsyn over, hvordan vi som virksomhed, følger lovgivningen. 
      • Hvis behandling af personoplysninger baseres på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage for fremtidig behandling af dine personoplysninger. 
      • Du har ret til at anmode om, at vi udleverer dine personoplysninger til andre organisationer, som har ansvaret for at behandle dine personoplysninger (personoplysningsansvar) i de tilfælde, hvor vores ret til at behandle dine personoplysninger er grundet dit samtykke eller en fyldestgørende aftale med dig. 

7.2  Du får hensigtsmæssig adgang til dine personoplysninger uden ekstra beregning, hvis du anmoder om dette via privacy@lyko.com. Hvis vi ikke kan give dig adgang indenfor en rimelig tidsramme, vil Lyko give dig en dato for, hvornår informationen kan tilbydes. Hvis denne slags adgang nægtes, vil vi på Lyko forklare for dig, hvorfor den bliver nægtet. 

7.3  Når vi bearbejder dine personoplysninger, gør vi det sammen med vores koncernvirksomheder til det formål at kunne tilbyde dig de produkter og serviceydelser, som du bruger og har bestilt, drive vores virksomhed, opfylde vores aftalte og juridiske forpligtelser, beskytte vores system og kunder, eller opfylde de berettigede interesser, som beskrives udførligt i afsnittet Hvor og hvorfor vi bruger dine personoplysninger og Grunde til hvorfor vi deler dine personoplysninger her ovenfor. Når du overfører personoplysninger fra Den Europæiske Union (EU) gør vi det baseret på et antal juridiske mekanismer, i henhold til beskrivelsen i afsnittet ”Opbevaring af personoplysninger”. 

7.4  I hvilket omfang bruger vi automatiseret individuel beslutningstagning (herunder profilering)? 

Som hovedregel træffer vi ikke beslutninger baseret på automatiseret behandling og profilering, som vil have retsvirkning for dig som defineret i artikel 22 GDPR. Hvis vi skulle bruge sådanne procedurer i fremtiden, fra sag til sag, vil vi informere dig særskilt og anmode om dit samtykke før en sådan ny brug af dine personlige data, i det omfang det er påkrævet ved lov. 

7.5  Oplysninger om din ret til at gøre indsigelse i henhold til artikel 21 i EU's generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) 

  • Bearbejdelse af dine personoplysninger, som sker grundet vores berettigede hensigter.
    Du har til enhver tid ret til at indvende, af årsager som er relaterede til din specifikke situation, mod vores behandling af personoplysninger om dig, som er baseret på artikel 6.1 (f) GDPR (behandling som har til formål at beskytte vores berettigede hensigter), hvilket inkluderer profilering baseret på disse bestemmelser i den betydning, som beskrives i artikel 4.4 GDPR. Hvis du foretager en indvending, vil vi ikke længere behandle dine personoplysninger, hvis vi ikke kan fremvise pålagte berettigede årsager for behandlingen, som vejer tungere end dine hensigter, rettigheder og frihed, eller hvis vores behandling er grundet fastholdelse, udøvelse eller forsvar af juridiske krav.
    Hvis du afviser behandling, som omfatter profilering af dine personlige interesser og adfærd, eller afstår fra at modtage interessebaseret reklame, betyder det ikke, at du ikke længere vil kunne se reklame på vores hjemmeside og under vores serviceydelser, men at den reklame, som vises, ikke kommer til at være tilpasset til dig, og derfor kan den opleves som mindre relevant. Se mere under “Dine rettigheder” nedenfor.
  • Ret til at indvende mod bearbejdelse af oplysninger til markedsføring. I visse tilfælde behandler vi dine personoplysninger for direct marketing. Du har til enhver tid ret til at indvende mod bearbejdelse af personlige oplysninger om dig selv til den slags markedsføring, som inkluderer profilering i den udstrækning, at den er relateret til direct marketing. Hvis du afviser bearbejdelse til direct marketing formål, vil vi ikke længere behandle dine personoplysninger til den slags formål. Der er ingen formelle krav ift. at foretage indvendninger. I tilfælde af indvendinger er det muligt at anvende vores onlineformular eller skrive til os på privacy@lyko.com.

Bemærk: Hvis du anmoder om, at vi ikke skal kontakte dig via e-mail, beholder vi en kopi af din e-mail adresse på vores liste over blokerede brugere for modtagelse af mails for at sørge for, at du ikke modtager uønskede e-mails. 


Sammenfatning: Vi respekterer dine rettigheder vedrørende dine data.

8. Sikring af dine informationer 

8.1  For at beskytte din integritet og personlige information, som du oplyser via din brug af vores serviceydelser, opretholder vi fysiske, tekniske og administrative beskyttelsestiltag. Vi opdaterer og tester kontinuerligt vores sikkerhed. 

8.2  Vi begrænser adgangen til dine personoplysninger til de ansatte, som har brug for informationen for at tilbyde dig serviceydelser og tilbud. Desuden uddannes vores ansatte om vigtigheden af diskretion og opretholdelse af integritet og sikkerhed. 

8.3  Vi vedtager passende disciplinære tiltag for at forsikre om, at vores ansatte opretholder sine forpligtelser gældende dine personoplysninger. 


Sammenfatning: Din personlige oplysning behandles sikkert hos os. 

9. Opbevaring af personoplysninger 

9.1  Personoplysninger, der behandles af Lyko, opbevares og behandles i den region, hvor du bor, i Sverige eller i andre europæiske lande, hvor Lyko, dets tilknyttede selskaber, datterselskaber, partnere eller leverandører er aktive. Vi udfører tiltag for at forsikre om, at oplysninger, som vi indhenter jævnfør denne persondatapolitik, behandles i overensstemmelse med bestemmelserne i denne Policy Notice og jævnfør gældende lovgivning, hvor oplysningerne er tilgængelige. 

9.2  Hvis vi skulle overføre dine personoplysninger til tredjeland, dvs. land udenfor EU/EØS, vil vi indgå aftale og udføre andre tiltag i overensstemmelse med gældende lovkrav. 

9.3  Lyko opbevarer personoplysninger så længe det er nødvendigt. 

9.4  Afgørende kriterier for, hvor længe vi lagrer data, kan for eksempel være: 
Hvor længe er der behov for personoplysningerne for at tilbyde serviceydelser? 
Dette omfatter blandt andet at bibeholde og forbedre serviceydelsernes tekniske præstation, at beskytte vores systemer og at administrere nødvendig forretnings- og bogføringsinformation. Dette er den generelle regel, som ligger til grund for beregning af de fleste opbevaringsperiode. 

Er den personlige information af en ekstra følsom karakter? 
I tilfælde af dette forekommer vil opbevaringsperioden sædvanligvis forkortes. 

Har du som registreret godkendt brug af en længere opbevaringsperiode?  
I tilfælde af dette lagrer vi informationen i overensstemmelse med din tilladelse. 

Har vi juridiske, kontraktmæssige eller andre lignende forpligtelser til at opbevare dataene? 
Det kan for eksempel være obligatorisk lovgivning om tilbageholdelse af information i visse lande, såsom grundet bogføring, ordre fra myndigheder om at bevare oplysninger, som er relevante i undersøgelser, eller oplysninger, som skal beholdes til formål at løse en konflikt. 

9.5  For mere information om, hvor og hvor længe dine personoplysninger gemmes, kontakt venligst Lykos databeskyttelsesrepræsentant på privacy@lyko.com. 


Sammenfatning: Vi opbevarer kun dine data, så længe det er nødvendigt i forhold til formålet, de er indsamlet til.

 

10. Undtagelser 

10.1  Aggregerede data: Aggregeret data indsamles og behandles for at overvåge og evaluere brugertendenser på hjemmesiden. Det betyder, at oplysninger om dine handlinger på vores hjemmeside indsamles og derefter anonymiseres på en måde, så vi ikke længere kan koble oplysningerne tilbage til dig. Vi bruger denne anonyme information om, hvordan vores brugere bruger vores hjemmeside og tjenester til statistik, serviceforbedring og produktudvikling. Disse data vil være fuldstændig anonyme og udgør ikke personlige data. Det kan derfor blive opbevaret i længere tid end dine personlige oplysninger. 

Anonymisering indebærer, at den data, som kan henføres tilbage til et individ, slettes samt adskilles fra det, som i fremtiden kan gøre det muligt at knytte denne data til et individ. Denne behandling af data er et trin længere end pseudonymiseringsprocessen, hvilket indebærer, at man holder bestemt information adskilt for at gøre det sværere at identificere en person knyttet til bestemt data.

10.2  Tredje part: Denne Privacy Notice gælder ikke for personlige data, som du giver til en anden bruger via hjemmesiden eller på anden måde. Eventuelle tredjepartstjenester, du klikker på via vores hjemmeside, kan være underlagt disses privatlivspolitikker, vilkår eller andre regler. Sørg for at læse de respektive politikker hos tredjepart, hvis links du klikker på, for at holde dig opdateret om behandlingen af dine personlige data. 

10.3  Børn: Lyko indsamler ikke bevidst persondata fra børn under 13 år. Hvis du er under 13 år, skal du ikke indsende nogen personlige data via vores hjemmeside. Vi opfordrer forældre og værger til at overvåge deres børns internetfærden og til at instruere deres børn i aldrig at udlevere personlige data via hjemmesiden uden tilladelse fra forælderen/værgen. Hvis du har grund til at tro, at et barn under 13 år har givet os personlige data via vores hjemmeside, bedes du sende en e-mail til os på privacy@lyko.com, og vi vil bestræbe os på at slette disse oplysninger fra vores databaser. 

 
Sammenfatning: Denne fortrolighedserklæring gælder ikke for aggregerede, anonymiserede data. Den gælder heller ikke for tredjepartslinks. Lyko forsøger ikke at behandle personlige data om børn.

11. Tillægsydelser 

11.1  Udbydere af betalingstjenester 
Vi tilbyder dig yderligere betalingsløsning gennem en tredjepartsbetalingstjeneste. Du kan bruge denne betalingsmetode, når du køber produkter online. Vi indsamler dine personlige data med det formål at overføre vores betalingsindsamling til tredjepartsbetalingstjenesteudbyder. Vi indsamler dine personlige data såsom navn, e-mail, telefonnummer, adresse, personnummer og oplysninger om din ordre. Vores juridiske grundlag for indsamling af dine personoplysninger er nødvendigt for at udføre forespørgslen. 

Gennem tredjepartsbetalingstjenesteudbyder kan du betale senere med faktura. Tredjepartsbetalingstjenesteudbyder tilbyder dig at betale inden for et bestemt antal dage eller at opdele din betaling. 

Qliro AB er en betalingstjeneste, som du kan vælge som betalingsmetode, når du foretager et køb hos os. Hvis du vælger Qliro som betalingsmetode, overfører vi personlige data, der er nødvendige for at fuldføre din ordre, såsom navn, e-mail, telefonnummer, adresse, personnummer og information om din ordre. Vores juridiske grundlag for indsamling af dine personoplysninger er nødvendigt for at udføre forespørgslen. For fuldstændige vilkår, besøg venligst deres hjemmeside qliro.com. Qliros privatlivspolitik. 

11.2  Trustpilot
Når du foretager et køb hos os, deles din e-mailadresse med Trustpilot. Trustpilot beder dig vurdere din købsoplevelse hos Lyko og de produkter du har modtaget. Du vælger selv om du vil anmelde din oplevelse med Lyko gennem Trustpilot. Vores formål er at modtage vurderinger af din oplevelse og af vores produkter, for at forbedre vores tjenester og processer. Vi behandler de personoplysninger, der er nødvendige for, at vi kan forbedre, hvordan vi kan levere services af høj kvalitet til vores kunder, hvilket er i vores legitime interesse. 

 

12. Ændringer og opdateringer af Privacy Notice 

12.1  For at afspejle feedback fra kunder og ændringer af tjenesten kan vi fra tid til anden ændre denne Privacy Notice. Den seneste opdateringsdato vil blive vist øverst på siden, og ændringerne er beskrevet på siden under Ændringshistorik. Hvis der sker væsentlige ændringer af Privacy Notice eller i hvordan Lyko bruger dine data, vil du blive underrettet via web eller e-mail, inden ændringerne træder i kraft i det omfang, loven kræver det. Læs venligst denne Privacy Notice fra tid til anden for at holde dig informeret om, hvordan Lyko beskytter dine personlige oplysninger og privatliv.


Sammenfatning: Vi vil opdatere denne fortrolighedserklæring, efterhånden som vi opdaterer, hvordan vi behandler dine personlige data.

13. Spørgsmål og klager 

Ansvar for kunder og brugere ligger hos:

Lyko Online AB 
reg. no. 556740-9502 
Äppelbovägen 60 
SE-786 91 Vansbro

Sverige

Tlf: +46 281-714 90 

privacy@lyko.com

 

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores Privacy Notice og vores privacy praksis, kan du kontakte: 

privacy@lyko.com 

Du er også velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver: 

Sharp Cookie Advisors AB 

Att. Sofia Edvardsen 

P.O. Box 45411, 
SE-104 31 Stockholm 
Sverige 

dpo@lyko.com 

+46 281-714 90 

------------------------

Gå til sammenfatning | Gå til version i fuld længde

 

ÆNDRINGSHISTORIK 

Maj 2018: Som følge af den nye databeskyttelsesforordning ("GDPR") den 25. maj 2018, er der foretaget præcision omkring, hvordan vi behandler personoplysninger. Den opdaterede Privacy Notice træder automatisk i kraft for alle eksisterende kunder og besøgende den 25. maj 2018. Din fortsatte brug af vores tjenester fra den dato vil være underlagt den nye fortrolighedserklæring. Privacy Notice er også blevet revideret for at være kortfattet, tydelig og lettere at forstå. 

Juni 2018: Opdateringer med hensyn til rekrutteringspraksis. Din fortsatte brug af vores tjenester fra den dato vil være underlagt den nye fortrolighedserklæring. 

Oktober 2020: Teksten er blevet revideret for at være mere kortfattet, tydelig og lettere at forstå. Din fortsatte brug af vores tjenester fra den dato vil være underlagt den nye fortrolighedserklæring. 

November 2021: Teksten er blevet opdateret efter indførelse af nye marketingprocesser og betalingstjenesteudbydere. 

Nyheder og tilbud

Bliv tilmeldt vores nyhedsbreve og sms'er, så du ikke går glip af vores tilbud og kampagner!

Følg os

Kundeservice

Copyright 2022