Envis, ekologisk och episk - sagan om Maria Åkerberg

2017 blev hon årets företagare i Sverige. Och det är varken det första eller sista pris som kommer gå till superentrepenören Maria Åkerberg. Redan 1995, då ingenting liknande fanns på marknaden, såg hon bristen på ekologisk hudvård, avsaknaden av kunskap om ingredienser och väldigt få produkter som stöttar hudens egna funktioner. Lyko Magazine har fått äran att prata med självaste upphovskvinnan till hela imperiet - Maria Åkerberg! Hur ser framtiden för ekologiska produkter ut? Varför tillverkar inte alla företag snälla produkter, hur det känns att se sin logga på någon annans badrumshylla? Och så får vi höra allt om det nya superserumet Serum More! Läs mer HÄR!

25 aug, 2020
13 liker


Året var1995 när Maria själv led av en mängd hudåkommor och olika allergier och det fanns inga tillräckligt rena och ekologiska produkter på skönhetsmarknaden. Så Maria började labba fram produkter själv. Idag är företaget omtalat, omsätter stora summor och den välkända loggan syns i en enorm mängd badrum. Genom forskning och innovation i kombination med en omtanke om människa och miljö driver Maria Åkerberg företaget fortsatt framåt varje år och och skapar helt unika produkter av högsta kvalitet.Precis som Lyko är MARIA ÅKERBERG idag ett familjeföretag som föddes i Halmstad, växte upp i Göteborg men som nu som har lager och tillverkar sina produkter på den plats som självaste grundaren Maria Åkerberg växte upp på: Frillesås i Kungsbackas kommun. Back to the roots!Hej Maria! Så roligt med lansering av helt NYA produkter! Men vi börjar från början: varför tror du själv att produkterna från MARIA ÅKERBERG har blivit omtyckta och en sådan stor succé?
- Jag tror att våra produkter har blivit så populära på grund av att vi har både människan och naturen i fokus. Produkterna ger bästa möjliga resultat på huden med minsta möjliga påverkan på naturen. Vi använder oss av hudnära ämnen som kroppen känner igen och enkelt tar upp. På så sätt absorberas alla ingredienser snabbt utan att kladda och förser alla hudlager med just de som de behöver för att frodas. Vi arbetar med Deepskin Organics – våra produkter går djupt ner i huden och tillför fukt, fettsyror, vitaminer och antioxidanter, precis det som ger långsiktiga och fina resultat. Har man väl börjat att använda våra produkter är det svårt att välja något annat, säger Maria.

Det resulterar dock över tid i fler rynkor och sämre hud, men det säljer

Om nu ett naturligt innehåll utan mineraloljor, parabener och med miljövänliga förpackningar är så mycket bättre för både människan, huden och miljön – varför är det så att inte fler företag följer denna modell?
- För det första är det inte lika lönsamt att arbeta med naturliga ingredienser då dessa är dyrare i både inköp och att producera. Sedan är människan dålig på att ha tålamod. Vi vill se omedelbara resultat. Det uppnår man med syntetiska produkter som antingen krymper eller sväller huden. Det resulterar dock över tid i fler rynkor och sämre hud, men det säljer, säger Maria.

 

Sagan om företaget DERMANORD – Svensk Hudvård AB (som MARIA ÅKERBERG tidigare hette) är en riktig framgångssaga. Med blod, svett och tårar har du drivit allting framåt själv och från scratch! Idag har ni 27 anställda, fler än 1 000 återförsäljare och omsätter otroliga summor. Det är HELT enormt! Stannar du någonsin till och tittar tillbaka på allt du har gjort? Och hur känns det egentligen när du ser dina produkter på en annan människas badrumshylla?
- Jag startade företaget själv, absolut, men sedan har flera duktiga personer i min närhet hjälpt mig att driva det framåt. Det är bland annat min man Mikael och min bror Martin samt hela mitt MÅ Dream Team. Det är en ynnest att få arbeta med denna skara människor som brinner för min idé lika mycket som jag gör. De är företagets bästa reklampelare. Och självklart blir jag stolt när jag ser mina produkter på olika ställen, då får man nypa sig i armen! Jag blir både rörd och tacksam för att våra användare har fattat ett aktivt beslut, både för sin egen hud och sitt välbefinnande men också för planeten vi bor på. Så tusen tack till alla som använder våra produkter, säger Maria.

då får man nypa sig i armen!

 

Framtagning av nyheter och forskning görs i ett eget labb i fabriken i Frillesås (SÅ COOLT!) Hur kommer du på idéer för alla nya produkter
- Mycket har jag med mig från många år tillbaka, jag har mängder av idéer och som tur är kan man inte göra verklighet av dem alla på en gång. Sedan blir jag givetvis inspirerad av trender och nya upptäckter. Eteriska oljor kan kombineras på olika sätt för att få fram olika effekter – det är superspännande att laborera med dessa, säger Maria.

 

Berätta lite om den nyaste produkten serumet Serum More! Hur kompletterar den produktlinjen från MARIA ÅKERBERG och vad kan den hjälpa huden med?
- Ett serum är en superviktig produkt att använda om man vill ha bra resultat. Den har minst molekyler av våra produkter och tränger längst ned i huden. Den ser till att underliggande hudlager är fina och fasta när de kommer upp till hudytan. Vi har flera serum i vårt utbud med olika funktioner och Serum More är ett viktigt tillskott. Basen är den samma som Serum Moist men detta serum har en uppstramande och lyftande effekt och kompletterar våra övriga More-produkter. Detta är en produkt som de flesta behöver som är 35-40 +, säger Maria.

- Ett serum är en superviktig produkt att använda om man vill ha bra resultat


Förutom senaste lanseringen (serumet) vilka produkter är du EXTRA stolt över? Och är det samma som dina personliga favoriter eller skiljer de sig?
- Näst intill alla produkter som jag har utvecklat (vi har ca 400 st i vårt sortiment) är baserade på mina egna behov. Jag har flera olika hudåkommor och allergier och vill självklart hjälpa andra med samma besvär. Det betyder att jag inte kan vara utan någon av dem. Av förklarliga skäl har jag ett väldigt stort badrumsskåp. Sedan är jag givetvis extra stolt över de produkter som vunnit priser, särskilt de som kammat hem titeln ”Årets Produkt” i Organic Beauty Awards, framröstade av svenska folket. Det är Face Lotion More, Papaya Peeling, Eye Cream More, Hand Cream och Night Cream More. Om ni inte har testat dem, gör det! Fyra av dem finns samlade i vår Box of Winners som är specialutgåva för att fira vårt jubileumsår. Vi firar nämligen 25 år i år! Jag kan varmt rekommendera att köpa detta set om man vill prova produkter från MARIA ÅKERBERG, säger Maria

 

Hur tror du framtiden ser ut för ekologisk hudvård?
- Intresset för ekologisk hudvård ökar i takt med att vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss och vad vi smörjer på huden. Jag tror att detta kommer att bli alltmer viktigt och avgörande, än mer än vad det är idag. Jag tror att konsumenter kommer att välja företag som tar sitt ansvar och som aktivt arbetar för att förbättra vår värld, säger Maria.

Hur ser framtiden ut för MARIA ÅKERBERG? Har du redan nästa succéprodukt i ”pipen”? Har du lust att ge oss en ledtråd på vad det kan vara?
- Framtiden är ljus, det finns alltid mycket att skapa och utveckla. Jag arbetar konstant med att utveckla nya produkter, så givetvis arbetar vi nu på de kommande årens produktsläpp. Ni får hålla ögon och öron öppna, säger Maria.

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion
25 aug, 2020

Gi din mening om artikkelen

13 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. Psst! Under Kundeservice FAQ finner du ofte stilte spørsmål og svar.

ÅPNINGSTIDER:

Chatt
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 09-16 

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2020
Over 55 000 skjønnhetsprodukter